Llegir amb lupa té premi

12.01.2015

El Born Centre Cultural torna a convocar enguany el Premi Borni als Lectors 2014, el primer guardó literari que premia els lectors, impulsat per l’enigmista Màrius Serra. L’objectiu del premi és convidar els lectors a buscar anacronismes que es puguin trobar a obres literàries de caire històric. En Màrius Serra us ho explica en aquest vídeo.

Màrius Serra  |  Foto de Pere Virgili

Màrius Serra | Foto de Pere Virgili

El premi es resoldrà el proper 26 de març al Born Centre Cultural, però per poder-hi participar teniu temps fins al 28 de febrer. Durant l’acte, s’aprofitarà per presentar vint-i-dos novetats editorials de novel·la històrica i hi seran presents alguns autors com Martí Gironell, Enric Calpena, Gemma Freixas, Jordi Mata, Rafel Nadal, Carla Gràcia o Albert Vilaró.

A partir d’una sèries d’obres narratives triades per un jurat format per Enric Calpena, Carme Fenoll, Esther Lucea (guanyadora del primer Premi Borni), Màrius Serra i Quim Torra, els lectors hauran d’enviar les seves propostes d’anacronismes. La millor serà premiada amb una lupa, els volums publicats de la col·lecció Barcelona 1700 i un passi gratuït per a totes les activitats organitzades per aquest centre durant un any.

A continuació us oferim un exemple d’anacronisme literari: