Clara Sanabras. Lo viatge del retrobament

23.07.2015

La cantant Clara Sanabras torna a ser a Barcelona per participar al cicle Vespres Musicals del Monestir de Pedralbes, un festival coordinat per Dani Espasa que es tanca aquest divendres 24 de juliol a les 21h amb el concert Lo viatge del retrobament, amb música italocatalana.

La soprano Clara Sanabras.

Clara Sanabras | Foto de Hill and Aubery

 

El fil conductor del programa està centrat en cançons italocatalanes de tots els temps, des de peces barroques fins a noves composicions de Clara Sanabras i de Francesco Turrisi, que acompanyarà la cantant al piano, a l’acordió i al tamburello. El concert s’inspira en un fet històric, el Retrobament de l’Alguer, l’esdeveniment que va facilitar el restabliment de contactes culturals entre la ciutat de l’Alguer i la resta dels Països Catalans. Sanabras canta la famosa cançó algueresa ‘Lo país meu’, que recull l’anhel de catalanitat d’aquesta ciutat de la Sardenya.

La col·laboració entre Sanabras i Turrisi va començar fa quatre anys arran de l’enregistrament del disc Grigio, en què el músic italià recuperava temes populars i antics amb nous arranjaments jazzístics. Des d’aleshores han girat plegats per Irlanda, Anglaterra abans d’aterrar a Barcelona. Actualment Turrisi fa una gira internacional amb Bobby McFerrin i es pren una pausa per venir a tocar amb Sanabras a Pedralbes.

Actualment Clara Sanabras és la veu solista del projecte “The Lord of the Rings – Live to Projection”, With Gladiator, Live-to-Projection” i  “With Titanic Live“. Aquest darrer projecte s’ha vist trasbalsat per la tràgica mort en un accident aeri de James Horner, el compositor de la banda sonora de la pel·lícula Titanic i amic de Sanabras.

Una catalana a Londres

Natural de Barcelona, Clara Sanabras viu a Londres des dels 18 anys, on es va traslladar per estudiar a la Guildhall School of Music and Drama. Com a solista ha fet concerts arreu del món i enregistrat amb agrupacions i orquestres internacionals com ara The Royal Philharmonic Orchestra, The Harp Consort, Theatre of Voices, London Voices, Charivari Agréable, Israel Camerata, Dufay Collective entre altres. També ha col·laborat amb artistes en diversos àmbits musicals: jazz, folk, músiques del món, teatre i cinema.

El 2008, Clara Sanabras va presentar el seu primer disc en solitari com a cantautora “Clara & The Real Lowdown”, després ha publicat “Hopetown House” i “The Emblem”, l’any 2014 va publicar “Vols dispers. Songs of Spanish Exile“, en aquest últim disc ha comptat amb la col·laboració d’Eliseo Parra i la Cobla Sant Jordi. El pròxim treball discogràfic de Sanabras és una suite de cançons per a orquestra simfònica, cor mixt i veu solista basada en La tempesta de Shakespeare. El disc es publicarà el 2016 per commemorar els 400 anys de la mort del bard i comptarà amb la col·laboració de la Britten Sinfonia i els cors dels London Voices i Chorus of Dissent.

La Clara Sanabras és, també, la veu solista d’importants produccions recents de Hollywood com “Snow White & the Huntsman”, “The Hunger Games” del compositor James Newton-Howard i la veu principal de “Cristiada”, la pel·lícula més cara del cinema mexicà, amb banda sonora de James Horner, amb qui la Clara va col·laborar el 2012, gravant als estudis d’Abbey Road de Londres. També la podem escoltar a la pel·lícula espanyola de Paula Ortíz “De tu ventana a la mía”, amb música d’Avshalom Caspi.

Trobareu tota la informació sobre el concert aquí.