Clara Sanabras canta El Senyor dels Anells amb l’OBC

9.01.2015

L’Auditori acull aquest cap de setmana un concert dedicat a la banda sonora d’El Senyor dels Anells. Dissabte a les 19h i diumenge a les 11h la Sala 1 Pau Casals oferirà l’actuació de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), dirigida per Shih-Hung Young, i amb les interpretacions de la soprano Clara Sanabras, el Cor Infantil de l’Orfeó Català, el Cor Jove de l’Orfeó Català i el Cor Jove dels Països Catalans. La pel·lícula es projectarà, mentre l’OBC n’interpreta la banda sonora.

La soprano Clara Sanabras.

La soprano Clara Sanabras.

La composició de Howard Shore va traduir al llenguatge musical l’èpica literària de J.R.R. Tolkien. Música que ens transporta als llargs peregrinatges per paisatges somni, a les batalles al voltant de l’Anell, i a un univers de fantasia que musicalment es representa amb música simfònica, sonoritats cèltiques, tons i instrumentació oriental i el fil conductor de l’òpera i els cors joves.

La soprano Clara Sanabras és una de les solistes vocals que donarà veu als mons tolkians en els diferents idiomes que la trilogia d’El Senyor dels Anells inclou (Quenya, Sindarin, Khuzdul, Adûnaico, l’anglès i idiomes africans). Els cors mixtos de l’Orfeó Català i del Cor Jove dels Països Catalans empeltaran veus i harmonies creuades amb el Cor Infatil de l’OBC, sota la batuta de Shih-Hung Young.

Percussió, moments de tensió polifònica, passatges dissonants i emoció vibrant és el que ens oferirà la vetllada de l’Auditori dedicada a El Senyor dels Anells. El concert anirà acompanyat de la projecció de la pel·lícula La Fraternitat de l’Anell, a mesura que el públic gaudeix de la composició sonora en directe. El compositor Howard Shore va aconseguir amb la música d’aquesta pel·lícula el Grammy Award i un Oscar a la millor banda sonora.