Circ, poesia i bon humor a l’Ateneu Popular 9Barris

11.12.2015

El Circ d’Hivern de l’Ateneu Popular de Nou Barris arriba a la 20ª edició. “És una de les manifestacions circenses amb més trajectòria i constància de la ciutat. Tot un referent” han explicat els responsables. I, per celebrar-ho, han produït Garbuix, un espectacle carregat de poesia i bon humor creat per Guillem Albà i Alberto Feliciate que es podrà veure fins el 10 de gener.

Garbuix', 20è Circ d'Hivern de l'Ateneu Popular 9Barris © Estudi Carmel

Garbuix’, 20è Circ d’Hivern de l’Ateneu Popular 9Barris. © Estudi Carmel

“Volíem que fos un divertimento, fugir d’explicar qualsevol història i crear un joc, anar a la part més irracional” ha explicat Guillem Albà. L’espectacle, protagonitzat per Lola Ruiz, Serena Vione, Juana Beltrán, Jessica Arpin i Jessica Martín, és una peça visual que compta amb tècniques i disciplines diferents de circ: teles, trapezis, clown, titelles, acrobàcia i perxes. “Érem conscients de voler fer un garbuix. Que hi hagués moltes coses, molta informació” afegeix Albà.

Albà i Feliciate es van conèixer fa gairebé tres anys a l’Escola de Circ Rogelio Rivel i van decidir presentar-se a la convocatòria del Circ d’Hivern amb Garbuix. Mentre Feliciate s’encarrega de la part més tècnica de l’art circense, Albà aporta la part més esbojarrada. “M’agrada posar-me en un món que no conec, això em dóna llibertat de no seguir uns cànons establerts. Ara, amb la distància, veig que fins i tot he estat massa prudent!” explica. L’objectiu de Garbuix és, ras i curt, passar-s’ho bé. “Volem que la gent que no acostuma a veure circ o teatre vinguin i surtin amb ganes de tornar” confessa Guillem Albà.

Circ d’Hivern és un projecte sorgit l’any 1996 amb la intenció de fomentar la creació de companyies estables professionals relacionades amb el circ i oferir propostes inèdites i de qualitat adreçades a qualsevol tipus de públic. Pelr l’Ateneu Popular 9Barris han passat artistes de la talla de Marcel Escolano, de Los Galindos, Jordi Aspa d’Escarlata Circus, Leandre, Piero Steiner o Silvestre de Los Excéntricos, entre d’altres.