Circ nadalenc a Mataró

27.12.2016

Aquest dimarts, i fins al 8 de gener, torna el Circ de Nadal a Mataró amb dos espectacles de nivell: Encara no ho sé, Lola, de la companyia Los Galindos, que ha rebut el Premi Nacional de Cultura 2016, i la preestrena de Mur, dirigit per Nacho Flores i produït per Camaleònica Produccions. Les entrades ja estan disponibles i van dels 8 als 10 euros i podeu adquirir les entrades aquí.

Mur, espectacle dirigit per Nacho Flores | Foto: Cultura Mataró

Mur, produïda per Camaleònica Produccions amb la col·laboració d’Associació de Circ Cronopis i Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, és un circ vital i poètic que combina artistes de quilometratge zero de diverses capacitats i amb experiència contrastada dalt dels escenaris juntament amb d’altres que tenen una àmplia trajectòria professional d’àmbit internacional. Són, en total, nou clowns en escena dirigits per Nacho Flores: Jordi Mas i David Caldenich, de Circ Vermut, Oriol Morgades, Quique Maltas, Sergi Comesa i Manolo Osoyo, de Circ Bombeta, Alberto Munilla, Nacho Flores i Ramón Giménez, fundador del grup Ojos de Brujo. “Si caminem sols, anem més de pressa; si caminem junts, arribem més lluny”, és el lema que conté l’essència de Mur, juntament amb cubs, llum i treball col·lectiu: les construccions impossibles impulsen els artistes a treballar de manera col·lectiva per assolir un objectiu comú, deconstruir un mur per edificar un nou món. Es podrà veure el dimecres 28 a les 18h i el dijous 29 a les 20h al Teatre Monumental de Mataró.

Encara no ho sé, Lola, dirigida per Bet Garrell i Marcel Escolano i produïda per Los Galindos i Txell Bosch, és un espectacle de proximitat, de circ genuí per a tots els públics, que reuneix cinc generacions d’artistes d’entre 10 i 53 anys a l’escenari, com Bina Rieck, Marcel Escolano, Bet Garrell, Martí Soler, Anna Pascual, Bruna Escolano i Berta Escolano. A l’espectacle hi conflueixen el divertiment, el risc i la poètica juntament amb les disciplines del circ (acrobàcies, roda cyr, hula-hoop, perxa xinesa, trapezi, llançament de ganivets) i l’excentricitat dels personatges. L’obra ofereix un espai escènic d’una inqüestionable humanitat i complicitat amb el públic. La música en directe està basada en una instrumentació de piano, trompeta, ukelele, violí, acordió i altres efectes sonors. Es podrà veure a la residència Sant Josep de Mataró del 27 de desembre al 8 de gener.