Cheek by Jowl aterra a Sant Cugat

6.02.2017

El proper diumenge 12 de febrer arriba al Teatre Auditori de Sant Cugat una de les companyies teatrals de referència del panorama internacional: Cheek by Jowl, que presentarà la seva versió de The winter’s Tale (Conte d’hivern) de William Shakespeare. El director Declan Donnellan i l’escenògraf Nick Ormerod van fundar la companyia el 1981, i des de llavors han portat el teatre anglès per tot el món, produint també espectacles en francès i en rus. A casa nostra, les darreres produccions que n’hem pogut veure són Ubu roi, al Festival Grec del 2014, i Mesura per mesura al Temporada Alta del 2015. Al Vallès Occidental només hi actuaran un dia.

‘The Winter’s Tale’ es podrà veure a Sant Cugat el 12 de febrer. © Johan Persson

Una de les millors obres de William Shakespeare, The Winter’s Tale (Conte d’hivern), tot i escrita en el mateix període que La tempesta, desmunta totes les regles que La tempesta respecta: les tres unitats aristotèliques, de l’espai, el temps i l’acció, es llencen per la borda a mesura que recorrem Europa, des de la tragèdia a la comèdia, al llarg d’un període de setze anys.

Conte d’hivern parla d’un rei delirant i paranoic que destrossa la seva família. Però aquest és el nou Shakespeare que, havent completat les seves grans tragèdies amb la dura lluita per la redempció, dóna pas a l’esperança. La foscor inicial dóna lloc a l’alegria i el temps condueix els personatges cap a una aclaparadora conclusió.

Una instantània del muntatge ‘The Winter’s tale’, de Cheek by Jowl. © Johan Persson

La companyia anglesa visitarà Sant Cugat aquest diumenge 12 de febrer. Encara queden algunes (poques) entrades, que podeu comprar aquí. El dissabte 11 a les set de la tarda tindrà lloc una xerrada a dues veus sobre l’obra, a càrrec de Sam Abrams i Josep Maria Oroval.