Centenars de detinguts per copiar a classe a Bihar, a l’India

22.03.2015

Sembla l’assalt a la Bastilla, però no és ben bé això. Aquesta fotografia que podeu veure més avall capta el moment en què pares i amics passaven als alumnes la ‘xuleta’ amb les respostes de l’examen. Segons informa la BBC aquí, han detingut 300 persones a l’estat indi de Bihar per fer trampes en un examen.

Pares i amics assistint als alumnes mentre s'examinen a l'interior d'un centre educatiu.

Pares i amics assistint als alumnes mentre s’examinen a l’interior d’un centre educatiu.

Molts dels detinguts són, de fet, pares i uns 750 alumnes han estat expulsats del centre on estudiaven. Només a l’estat de Bihar aquests dies més d’un milió d’alumnes han de passar l’equivalent a l’examen de selectivitat, una prova crucial per tots aquells que aspiren a fer una carrera amb èxit. Segons informa Jill McGivering, les autoritats índies estan desolades davant d’aquesta pràctica massiva i a les xarxes socials l’escàndol s’ha viscut com un ridícul nacional.

Com podem apreciar en aquesta foto els estudiants han copiat les respostes de papers rebregats que els havien passat d’estranquis per la finestra. La policia que feia guàrdia a l’entrada dels centres acceptava suborns a canvi de mirar cap a una altra banda.

Qui educa a qui?

El ministre d’educació indi, PK Shahi, ha fet els seus números i ha declarat que serà molt difícil reconduir la situació sense el compromís dels pares. PK Shahi ha arribat a la conclusió que si cada estudiant que fa trampes rep assistència de tres o quatre persones, aleshores vol dir que hi ha aproximadament entre sis i set milions de persones que són còmplices d’aquesta pràctica. I el ministre es pregunta: “Que potser és responsabilitat del govern de controlar i vigilar aquest nombre tan desorbitat de gent?”

Una noia copia d'una xuleta que li han passat per la finestra

Una noia copia d’una xuleta que li han passat per la finestra

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 Comentaris
  1. Si esteu adscrits a algun forum tecnològic us els trobareu fent les preguntes més inversemblants per resoldre questions en el seu dia a dia de feina, demanant al mon algun ingenu que els ajudi. Tot s’hi val. Fa certa angunia

  2. Faig estudis de filologia a la Universitat de València, i estic farta de veure com molts companys i companyes es trauen el mòbil o papers preparats en meitat d’un examen i copien impunement, convocatòria rere convocatòria.
    Molts professors es passen l’examen concentrats en el portàtil en compte de vigilar, altres fan els ulls grossos quan en meitat d’un examen sona algun mòbil, altres ixen i deixen l’aula sense vigilància durant estones, o deixen anar els alumnes al bany perquè puguen mirar els apunts tranquil·lament i tornar a l’examen ja sabent la resposta. Saben que hom copia, però no prenen cap mesura, es limiten a dir que aquests que copien no tenen cap futur.
    Algú em pot dir si això és habitual en altres carreres o universitats?