Catorze anys sense Martí i Pol

11.11.2017

Avui fa anys de la mort del poeta Miquel Martí i Pol. Coincidint amb aquestes dates, de celebren unes jornades amb la voluntat de recordar la figura del poeta i d’impulsar el coneixement de la seva obra i del seu llegat. La poesia de Martí i Pol ha estat un referent i un consol per a generacions de catalans.

Mquel Martí i Pol

Jornades Miquel Martí i Pol

La presentació del llibre “Tant de gust Miquel Martí i Pol” de Mari Carme Bernal i Carme Rubio va obrir les Jornades Miquel Martí i Pol ahir dijous 9 de novembre, a la Biblioteca Bac de Roda.

Les jornades, que se celebren fins al 25 de novembre entre Roda de Ter, Vic, Tavèrnoles i Barcelona, compten amb el suport de la Diputació de Barcelona, i serviran per commemorar els catorze anys de la mort del poeta de Roda de Ter.

Entre les activitats organitzades destaquen l’acte d’homenatge al cementiri de Roda de Ter, on està enterrat el poeta, i el lliurament dels Premis literaris, artístics i pedagògics al Teatre Eliseu; tots dos actes diumenge 12 de novembre. Els recitals poètics “Amb veu pròpia. Crònica de demà” portaran la veu dels joves poetes a Roda de Ter, Vic i Tavèrnoles i la primera edició de la “Jornada-Col·loqui Miquel Martí i Pol de literatura i educació” se centrarà en la poesia per a infantil i primària, a l’Ateneu Barcelonès els dies 24 i 25 de novembre.

Les jornades engloben diversos caps de setmana del mes de novembre, mes de la mort del poeta (11 de novembre de 2003), amb actes que emparen diversos públics: actes festius de caire popular, actes culturals destinats a descobrir la figura de l’autor, actes acadèmics, i actes que fomenten la creació literària i cultural contemporània. Les jornades es fan de forma continuada des de 2006, i han agafat embranzida des de 2013 (desè aniversari de la mort del poeta). Els actes es poden desenvolupar arreu del territori català.