Catàleg col·lectiu

26.05.2016

El Departament de Cultura i el Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC) han signat un conveni per permetrà consultar el catàleg del Centre de Documentació de la Direcció General de Política Lingüística des de tots els centres universitaris de Catalunya.

Font: Pixabay

Font: Pixabay

Gràcies a aquest conveni, doncs, la comunitat universitària podrà accedir a tot un conjunt de registres bibliogràfics que conformen un dels fons sociolingüístics més importants d’Europa. Això serà possible a través del Catàleg Col·lectiu del CSUC: una inclusió que incrementa en 24.000 obres l’oferta d’informació bibliogràfica a la comunitat universitària i investigadora. A més a més, facilitarà els préstecs interbibliotecaris i l’accés directe a nombrosos documents digitalitzats.

La Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Girona, la Universitat de Lleida, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat Ramon Llull i la Universitat de Vic, juntament amb la Generalitat de Catalunya, són els organismes que integren el CSUC.

Per la seva banda, el Centre de Documentació de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) pot presumir d’estar considerat un dels centres més ben considerats de la Unió Europea en la seva matèria, que comprèn diverses àrees entre la legislació i la política lingüístiques (planificació, sociolingüística, lingüística aplicada i altres àrees vinculades). També és el centre més gran de l’Estat espanyol, ofereix servei d’assessorament documental i, com hem dit, és de lliure accés a estudiants i investigadors en qüestions relacionades amb la llengua. D’altra banda, facilita l’organització d’esdeveniments lingüístics en col3laboració amb diverses entitats del sector.

Trobareu més informació sobre el centre i les seves activitats a la seva pàgina web.