Carme Riera, protagonista del divendres a La Setmana

8.09.2016

Aquest dia 9, La Setmana encara la seva vuitena jornada. Les conferències express, normalment de mitja hora, les signatures de llibres i les trobades d’autors segueixen omplint la plaça de la Catedral. Divendres, la Institució de les Lletres Catalanes commemora els 50 anys d’El zoo d’en Pitus, de Sebastià Sorribas, i es presenta el premi BBVA Sant Joan: “Les darreres paraules” de Carme Riera.

Carme Riera | Setmana del Llibre en Català

Carme Riera a La Setmana del Llibre en Català del 2015 | Foto: Setmana del Llibre en Català

El Premi BBVA Sant Joan celebra 36 anys d’història i ho fa amb una doble activitat: la presentació del llibre guanyador, Les darreres paraules de Carme Riera, i un concurs que durarà tot el dia. Tot plegat passarà a La Setmana del Llibre en Català, celebració on hi troben el seu espai nombrosos premis literaris, també el Premi de Contes de Núvol.

Carme Riera podrà celebrar l’èxit de Les darreres paraules a les 13h, amb una lectura de la seva obra acompanyada de música que anirà a càrrec de Mingo Ràfols, Marta Elka i Toni Pastor. A les 19:30h es farà la presentació oficial premi Sant Joan, que comptarà amb la presència de Riera, Ràfols, Elka, Pastor i Anna Guitart.

La jornada de divendres començarà amb Mònica Terribas fent El Matí de Catalunya Ràdio en directe des de l’avinguda de la Catedral, i continuarà amb actes tan destacats com la roda de premsa de l’autor internacional Milo De Angelis. Això serà a les 13h, quan De Angelis parlarà de la seva obra Tema de l’adéu (Edicions Saldonar) acompanyat de Joan-Elíes Adell i Francesc Gil Lluc. A les 19h, Milo de Angelis i Joan-Elies Adell faran una lectura poètica d’aquesta obra.

El dia comptarà amb dues commemoracions: a les 16:45, Bel Olid homenatjarà El zoo d’en Pitus en el seu 50è aniversari, fent una lectura de l’obra de Sebastià Sorribas. A les 20h, LaBreu Edicions celebrarà els 10 anys d’Alabatre amb una lectura poètica que comptarà amb Marc Romera, Franesc Gelonch i Laia Martinez i Lopez.

Alguns dels llibres que es presentaran divendres són Arribarà el dematí de Joanjo Garcia; Estiu del 38, de Colm Tóibín; El mar de les ombres, de Joan Pinyol; La cara B. Una altra mirada al procés, de Jordi Borràs i Antonio Baños; El Procés d’independència, de Quim Torra i Francesc Puigpelat i Dones amb història, de Coia Valls. Les activitats a La Setmana són moltes i molt variades: les trobareu totes a la seva programació.