Carles Morell guanya el 50è Premi Amadeu Oller

3.06.2014

Carles Morell (Artés, 1992) ha estat guardonat aquest dimarts amb el 50è Premi Amadeu Oller, que s’atorga anualment a joves poetes catalans menors de 30 anys, per la seva obra Els vapors que maten. El jurat ha lloat l’estructura del llibre i el domini de la forma, com també “la precisió de la llengua i de la construcció, pels recursos lingüístics i estilístics a què recorre”, ha destacat el director d’edicions Galerada, Joan Maluquer. Aquest segell s’encarregarà de publicar l’obra premiada.

Carles Morell | Foto: Anna Muñoz Curcó

El Premi de Poesia Amadeu Oller va néixer el 1965 i és un dels més antics que es concedeix, ininterrompudament, en llengua catalana. El guardó vol ser “un trampolí per difondre noms nous que després s’obren camí”, segons Maluquer. En les darreres edicions, n’ha sorgit un grup de poetes que han consolidat la difusió del premi, com ara Estel Solé (2011), Sònia Moya (2010) i Anna Ballbona (2008), entre d’altres.

Carles Morell estudia l’últim curs de Filologia Catalana a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on també treballa al projecte Traces, una base de dades de llengua i literatura catalanes. Forma part de la revista ‘Inconformistes’ i és autor del llibre El bull que et falta, amb el qual va ser finalista del 49è Premi Joaquim Ruyra. A més, ha escrit dos llibres de poemes i una novel·la inèdits.