Carles Mallol, premi Born de Teatre

30.11.2013

Carles Mallol, premi Born de Teatre. El dramaturg Carles Mallol ha guanyat el Born de Teatre, un dels premis d’escriptura teatral més importants d’Espanya i millor dotats, que enguany ha arribat a la XXXVIII edició.

 

Carles Mallol ha guanyat el premi Born de Teatre 2013

 

La dotació del premi és de 14.000 €, més l’edició de l’obra guanyadora en català, en castellà i basc (Artezblai) i en gallec (Revista Galega de Teatre). És l’únic premi que tradueix en les quatre llengües oficials de l’Estat.

Enguany el jurat ha estat format per especialistes del món dramatúrgic: Enric Gallén (catedràtic en la Facultat de Traducció i Interpretació de la Universitat Pompeu Fabra), Blai Llopis (actor i director), Natalia Menéndez (directora del Festival de Teatro Clásico d’Almagro), Sergi Marí (director escènic) i Gerard Vàquez (dramaturg) ha triat tres obres finalistes: A Margarita; La nena perduda i Mata al teu alumne, una peça de Carles Mallol que finalment ha resultat guanyadora.

Mata el teu alumne és una comèdia negra de temàtica parapsicològica en què els personatges són complexos i estan ben dibuixats i relacionats. Es crea un joc teatral de conflictes interns dels propis personatges i entre ells mateixos. Al llarg de tota la peça es manté una tensió continuada al voltant de la qüestió de com la realitat pot veure’s influïda (o ser intuïda) per la ficció. El jurat ha valorat  de manera positiva la tècnica, el bon ritme dramatúrgic i la possible posada en escena.

Carles Mallol Quintana (Figueres, 1981). Jove dramaturg, guionista i director teatral, llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra i en direcció i dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona, ha participat activament al món televisiu com a guionista en diferents sèries catalanes (Tv3) i al món teatral com a director i dramaturg amb una vintena de títols, entre els quals destaquen: L´home perseguit (Premi DAC de dramatúrgia, 2007), M de mortal (TNC, 2010) o Tornem després de la publicitat (Sala Beckett, 2012).