Carles Duarte avui a L’última troballa

28.04.2013

Avui Jordi Llavina, director del programa de llibres de la Xarxa L’última troballa (22h), entrevista el poeta Carles Duarte, que acaba de publicar el poemari Alba del vespre. El programa també recollirà una conversa amb Dolors Udina, que ha traduït Estimada vida, d’Alice Munro (Club Editor).

 

Carles Duarte i Montserrat

 

Segons Jordi Llavina, “A Alba del vespre Carles Duarte no abandona els trets estilístics que fan tan reconeixedora la seva poesia. Però, alhora, introdueix en aquest llibre accents nous, una nova intimitat, potser, una manera més eficaç de connectar l’univers amb el més amagat i entranyable de l’home”. Sempre segons Llavina “la poesia de Carles Duarte no abandona la seva manera habitual. Però aquí s’ha fet encara més densa, i reflexiona sobre el món que ens envolta, i sobre els jos i sobres el tus amb què ens construïm”.

El programa d’avui arrencarà amb la traductora Dolors Udina, que conversarà amb Llavina sobre el darrer recull d’Alice Munro, Estimada vida (Club Editor), un llibre que està cridat a convertir-se en tot un esdeveniment. Club Editor ja havia publicat, fa dos anys, un altre gran llibre de la Munro: Odi, amistat, festeig, amor, matrimoni. I també l’havia traduït Dolors Udina. A banda els contes de ficció, que formen el gruix principal de l’obra, Estimada vida conté quatre peces finals presumptament autobiogràfiques.

El programa es tancarà amb un reportatge i amb l’habitual connexió telefònica amb la redacció de Núvol.