Carles Benavent, un dels premiats del Jazz I Am

26.03.2019

Coincidint amb els 30 anys de l’Associació de Música de Jazz i Música Moderna (AMJM), l’organització ha decidit incloure la Festa dels Premis a la trobada internacional JAZZ I AM, Barcelona International Jazz Meeting, el dimecres 27 de març a la Fabra i Coats amb l’acompanyament de la presentadora Laura Sangrà. Un cop hagi finalitzat l’entrega, l’AMJM presentarà el documental sobre els 30 anys de l’associació seguit d’un concert de Lluc Casares i Carles Benavent Trio, un espectacle creat especialment per l’acte.

Carles Benavent | Foto: Lorente Duaso

Carles Benavent | Foto: Lorente Duaso

Quant als premiats, el baixista i manolista català, Carles Benavent, que va marcar un abans i un després en l’avantguarda musical espanyola, és el guanyador del Premi a la Trajectòria. Benavent ha col·laborat amb importants artistes de flamenc i jazz com són Chick Corea o Miles Davis a més de formar part de la banda de Paco de Lucía durant més de 20 anys. Els seus últims treballs són: Agüita que corre “Revisited” i VIDA. El Premi al Jove Talent serà atorgat a Lluc Casares, músic entregat que, des de ben petit, i gràcies a la influència musical del seu pare Pau Casares, va créixer rodejat pels sons del saxo d’en Sonny Stit i la trompeta d’en Louis Amstrong, Afro-Cuban All-Stars o Earth Wind and Fire. Actualment viu a la ciutat de Nova York i forma part del prestigiós Artist Diploma Ensemble de la Juilliard School of Music sota la direcció de Wynton Marsalis.

Quant al Premi al Treball Discogràfica i el Premi a l’impuls de la Música en viu, l’AMJM, ha decidit atorgar-los a Carta Blanca i Jazzon!, respectivament. Carta Blanca és l’origen del festival: una producció pròpia que es genera a partir de la invitació a un músic a crear un concert únic per a l’Estival de Jazz, que es registra i del qual se n’edita un disc. Per la seva banda, Jazzon!, és un projecte que neix a partir del 2007 amb la mirada centrada en Jazz i a les altres Músiques creatives i Improvisades. La finalitat del projecte és estimular i activar al sector musical i als seus agents.

Pel que fa al Premi a L’Associacionisme, l’AMJM ha decidit entregar-lo a Mujeres de la Industria Musical (MIM), fundada el 2016 durant el Mercat de Música Viva de Vic i que, en només dos anys, ha acumulat més de 300 sòcies de tot l’Estat Espanyol. L’objectiu principal de MIM és fomentar la igualtat en el sector musical.

El programador del Festival Jazzhead i responsable de més de 1.600 concerts i gravacions, Peter Schulze, és el guanyador del Premi Internacional. Val a dir que Schulze ha treballat amb Keith Jarrett, Soft Machine, Peter Brötzmann, Philip Catherine, Iain Ballamy; ha estat el cap de departament Musical a la Ràdio de Bremen i Director Artístic de Pro Música Antiga, un festival bianual de música antiga a la ràdio. A més, també ha estat el cofundador de l ́Arxiu popular de música, una biblioteca pública i accessible que conté sobre 120.000 temes i literatura sobre música popular; i, entre altres projectes i festivals, des del 2009 és el director artístic de l’auditori alemany Sendesaal Bremen.  

Finalment, el Premi Especial de la Junta Directiva serà atorgat a Classijazz, una associació que des del 1998, quan Pablo Mazuecos va decidir reunir a 20 músics, melòmans i amics de tota la vida per construir un local per desenvolupar el seu hobby o passió. Aquest local va aportar múltiples possibilitats i sobretot tenir un establiment per assajar.