Carles Batlle i Hedy Lamarr

18.06.2018

Aquest migdia s’ha celebrat un dinar de premsa al restaurant del Teatre Lliure de Gràcia per anunciar el Premi Frederic Roda de Teatre 2018. El guanyador ha sigut Carles Batlle, amb el text Lamarr: natura morta. El Premi Frederic Roda de Teatre està convocat per la Diputació de Barcelona i l’Agrupació Dramàtica de Barcelona (ADB). Està dotat amb una quantitat de 8.000 € i l’edició del text guardonat. A partir d’ara, la Xarxa de Teatres Municipals permetrà que el text guanyador es representi a diversos teatres de la demarcació de Barcelona.

L’actriu i inventora Hedy Lamarr ha inspirat el text ‘Lamarr: natura morta’ de Carles Batlle.

Dramaturg, novel·lista i professor i director de Serveis Culturals a l’Institut del Teatre, Carles Batlle és autor d’una quinzena d’obres, que s’han estrenat i traduït a més de deu llengües. Entre els diferents guardons que ha rebut, destaquen el Premi Born 2008 per Oblidar Barcelona i el Premi 14 d’abril 2009 per Zoom, entre d’altres. La seva tesi doctoral sobre el teatre simbolista d’Adrià Gual va obtenir el Premi de la Crítica Serra d’Or 2002.

Lamarr: natura morta gira al voltant d’una de les dives de l’època daurada de Hollywood, l’actriu austríaca Hedy Lamarr. El jurat ha destacat «la qualitat narrativa de l’obra, de gran interès pel seu ritme dramàtic». La intèrpret és coneguda, també, per ser una destacada inventora, a qui devem poder gaudir a l’actualitat d’un element tan imprescindible a les nostres vides com el wi-fi. El certamen ha presentat enguany una edició renovada que fa partícip al món local i als espais escènics municipals. Per primer cop han format part del jurat els representants d’onze espais escènics municipals de referència de la demarcació de Barcelona, que han triat la proposta guanyadora a partir d’una selecció prèvia de les sis millors obres presentades, feta per l’ADB.

Ignasi Roda i Juanjo Puigcorbé amb Carles Batlle, l’autor guanyador del Premi Frederic Roda de Teatre 2018.

Entre els guardonats d’anteriors edicions del Premi Frederic Roda destaquen Lluïsa Cunillé per Boira, l’any 2014, i David Plana per Els encantats i Josep Maria Miró per La travessia, l’any 2015.