Camera Musicae. De Catalunya al món

12.07.2015

LOrquestra Camera Musicae (OCM) enregistrarà el programa De Catalunya al món, amb obres de Pau Casals, Eduard Toldrà, Joaquim Serra, Xavier Montsalvatge i Albert Guinovart (inclou una estrena). Aquest programa, format íntegrament per música d’autoria catalana, és el que l’Orquestra Camera Musicae ha escollit a manera de fermall de la seva 3a temporada estable de concerts al Palau de la Música Catalana i es podrà escoltar en directe el proper dijous 16 de juliol, a les 20.30h. El concert compta amb la soprano Marta Mathéu i el pianista Albert Guinovart com a solistes, sota la direcció del titular de Camera Musicae, Tomàs Grau.

L'OCM actua el dia 16 al Palau de la Música  © Daniel Carrillo

L’OCM actua el dia 16 de juliol al Palau de la Música 1  © Daniel Carrillo

L’enregistrament d’aquest concert tindrà lloc els dies 17 i 18 de juliol, a l’Escola Municipal de Música del Vendrell, seu de l’Orquestra Camera Musicae, amb el suport de l’emissora Catalunya Música. L’edició d’aquest treball serà possible gràcies a la col·laboració d’ADEP.CAT, Associació per a la Divulgació, l’Ensenyament i la Promoció de la Música Catalana, entitat que vetlla per a la divulgació del patrimoni musical català i dóna suport als joves músics catalans.

Un repertori català

Amb la soprano tarragonina Marta Mathéu com a solista, el director Tomàs Grau proposa un viatge musical per algunes de les obres de referència de compositors com Eduard Toldrà (Vistes al mar), Pau Casals (Sant Martí del Canigó), Joaquim Serra (Puigsoliu) o Xavier Montsalvatge (Tres postals il·luminades). El programa finalitza amb dues obres del pianista i compositor Albert Guinovart, col·laborador habitual de l’orquestra, del qual s’interpreten les Quatre cançons tradicionals catalanes i l’estrena per a l’ocasió de la composició Amoremes.

L’edició d’aquest CD serveix com a preludi dels actes de celebració del 10è aniversari de l’Orquestra Camera Musicae, que s’escau la temporada vinent i per a la qual el titular de la formació orquestral, Tomàs Grau, ha previst ‘un seguit d’accions de caràcter extraordinari, tot i que són els concerts –i, per tant, els programes- de la temporada vinent els que millor expressen la voluntat de festejar aquest aniversari amb els músics, col·laboradors i públic de l’orquestra’.

Després d’estrenar aquest programa en el marc del Festival Pau Casals just un dia abans, el dimecres 15 de juliol, a les 22.00h, i del seu pas pel Palau, De Catalunya al món farà gira per Centreeuropa amb dates confirmades a Berlín [20/07], Weimar [21/07], Praga [23/07], Munic [24/07] i Basilea [25/07].