Branca, la revista que neix entre Males Herbes

17.11.2017

Fa un mes, el passat 15 d’octubre, la revista Branca anunciava la seva existència amb la voluntat de convertir-se en una plataforma en paper que serveixi d’altaveu per a la creació literària en català i en tots els gèneres imaginables. El projecte, apadrinat per l’editorial Males Herbes i dissenyat per Víctor García Tur, està dirigit per Júlia Bacardit, Irene Pujadas i Irene Selvaggi.

Irene Selvaggi, Irene Pujadas i Júlia Bacardit, autoretratades

Hi deu haver gent que, quan escolten o llegeixen el terme branca, pensen ipso facto en el mític digestiu d’origen italià tan popular a l’Argentina, el Fernet. D’altres, en canvi, l’associen amb el concepte de ramificació, que és el que dona sentit a aquesta revista de narratives heterogènies nascuda “un vespre d’abril en un bar, que és on solen néixer les grans decisions” en paraules de les seves ideòlogues. “Ens lamentàvem que dins del món de la cultura hi ha molts espais de crítica però pocs de creació”.

Branca és una revista temàtica que pretén situar-se en un espai intermedi entre les publicacions casolanes i els manuscrits publicats. “Hem decidit muntar l’espai de creació on ens agradaria presentar tot tipus de textos, des del còmic fins al relat passat pel text teatral, el poema o la hibridació de gèneres”. Un nexe per la varietat que ha de servir per descobrir i agrupar creadors anònims i creadors consolidats. Es pot dir que Branca, de fet, agafa el relleu de la desapareguda revista Les Males Herbes, que va desaparèixer quan el segell es va consolidar com a editorial.

En aquests moments hi ha oberta la primera convocatòria, que omplirà de continguts el tema escollit per al debut, “L’herència”. La revista és col·lectiva i es construirà a partir de les diferents convocatòries que es vagin donant a conèixer. Si voleu ser els primer a participar-hi, teniu fins al 31 de gener del 2018 per enviar les vostres obres, que seran seleccionades per un comitè lector rotatiu.

La idea de Bacardit, Pujadas i Selvaggi és que la revista surti a l’abril. “De moment la convocatòria està oberta i estem fent difusió perquè s’hi presenti tanta gent com sigui possible. Ja hem rebut unes quantes peces, però en volem més”, expliquen, i tenen clar que la base col·lectiva és fonamental per al seu bon funcionament, perquè “el cultiu continu de projectes iniciats amb tossuderia i optimisme és el que mou la cultura i per extensió el món, perquè les coses ni es fan soles ni les fa una sola persona”.

Si us sentiu impel·lits a embrancar-vos en aquest projecte, trobareu tota la informació que us cal a la pàgina web de la revista.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 Comentaris
  1. A la página web llegeixo: “Presentació de textos: […] Cal presentar-les en tipografia Times New Roman, cos 12, interlineat 1,5”. Quina mena d’interlineat és ‘1,5’ sobre un cos 12?

    Atentament