Borja Sitjà, nou director del Teatre Romea

25.11.2013

Relleus a Focus. Daniel Martínez mou fitxa. A partir de l’1 de gener de 2014, Borja Sitjà assumirà la direcció artística del Teatre Romea, fins ara en mans de Julio Manrique, que aquest desembre acaba el seu contracte de tres anys. La direcció de La Villarroel, fins ara en mans de Sitjà, l’assumirà Tania Brenlle, actual responsable del Departament de Teatre de Focus.

 

Borja Sitjà, fins ara director de La Villarroel, serà el nou director del Romea

 

Julio Manrique va arribar a la direcció del Teatre Romea el gener de 2011, recollint el relleu de Calixto Bieito (al capdavant del Romea en els darrers 12 anys) i durant la seva etapa ha imprès una personalitat pròpia a la programació del Romea.

En un comunicat enviat als mitjans, la productora Focus defineix Julio Manrique “com un creador d’il·lusions que ha revolucionat el Romea amb espectacles tan diversos com l’atrevit “L’habitació blava”, de David Hare, el clàssic “Qui té por de Virginia Woolf?”, d’Edward Albee, el majestuós “Roberto Zucco”, de Bernard-Marie Koltès, o la tragèdia “Incendis”, de Wajdi Mouawad i en totes elles ha deixat sempre la seva empremta, com amb la creació dels cicles Off-Romea (“Sé de un lugar”, d’Ivan Morales i “La nit just abans dels boscos”, una proposta diferent de Roberto Romei del clàssic de Koltès) i “4 acords: Música + Teatre”, o la recuperació del Festival Shakespeare, creant ponts d’unió amb altres sales de la ciutat”.

Focus ha enviat un llarg comunicat de premsa amb un extens balanç de la gestió de Manrique en la qual destaca la innovadora visió del director i alhora exposa de manera crua i visible les dades d’ocupació del teatre. Tot i èxits tan rotunds com Incendis, que va assolir el 100% d’ocupació, la mitjana anual no ha passat mai del 60%. Focus reconeix en descàrrec de Manrique que l’IVA cultural ha castigat la venda d’entrades. A banda d’això, el balanç complet de l’etapa Manrique no es podrà fer fins a finals d’aquest temporada, el juny del 2014. Borja Sitjà, amb un perfil més de gestió, agafa el timó a partir del gener per programar la temporada 2014-15.

Any de traspàs, doncs, en un any d’aniversari en què el Romea celebra 150 anys d’història.