Booktubers. La passió jove pels llibres continua!

21.04.2016

Diumenge 17 d’abil es va celebrar la quarta i darrera kedada booktuber del concurs #RecomanoLlegir organitzat per Biblioteques de Barcelona en el que col·labora Llibreria Alibri i Adolescents.cat. Marc Gabernet, blogger de Locolectores, és un booktuber participant i explica a Núvol com va viure la Kedada.

Els Booktubers són totes aquelles persones que pugen vídeos sobre llibres a YouTube. Recomanen lectures o ressenyen novel·les, entre d’altres activitats. La kedada booktuber organitzada per Biblioteques de Barcelona va ser amena i divertida com totes les altres, però aquesta vegada no sé si per que va ser l’última o perquè s’acosta Sant Jordi, va ser més especial.

Vam anar arribant tots poc a poc allà sobre dos quarts de dotze. Feia molt temps que no ens reuníem i teníem tantes coses per explicar-nos, que vam estar ben bé vint minuts fent petar la xerrada. En Jordi, informàtic de formació i​ consultor de màrqueting de professió, i l’Anna, responsable dels projectes de Biblioteques de Barcelona a Internet i a les xarxes socials, es van presentar i van començar el taller.

Vam parlar de com atreure audiència al nostre blog, com fer un bon disseny, o què fer per crear i mantenir una bona plataforma de seguidors. A part, també es va parlar dels ja famosos booktubers. Es va parlar de la importància que té el títol i la miniatura d’un vídeo, la importància que tenen les xarxes socials i fer partícips als seguidors i un llarg etcètera de dades i curiositats que van deixar a tothom bocabadat.

Una de les parts que més em va agradar com espectador va ser un petit debat que va sorgir després de nombrar la paraula prohibida: Friki. Una noia que hi havia a la kedada va afirmar que a l’escola més d’una vegada li deien friki per llegir i gaudir de la lectura. Aquest fet va fer que tots els presents a la sala donéssim la nostra opinió sobre el concepte friki, o el significat de la paraula normal. Vam arribar a la conclusió que en el cas de que llegir fos un acte friki, nosaltres estem i estarem sempre orgullosos de ser-ho. Cal fer una seria reflexió d’això. Que la majoria dels joves pensin que la lectura sigui una cosa de frikis (que en anglès vol dir monstre), és una demostració de que l’àmbit cultural i la lectura s’està perdent entre la joventut.

Booktubers al Món Llibre

Booktubers al Món Llibre

Després de la xerrada i els debats que anaven sorgint, el grup de bloggers i booktubers que estàvem allà, que érem en  Bernat de Perduts entre Llibres; la Marta de Recomanacions de llibres; la Mixa de Paraula de Mixa; l’Elena de Nadadora entre Lineas i jo, en Marc de LocoLectores, vam preparar un petit set de gravació per fer una mostra a tothom de com és la gravació d’una recomanació literària. Aquest vídeo el vam editar en directe. Bé, nosaltres no, sinó la Meri Farnell, fotògrafa i editora de vídeos. Ens va fer un petit però útil tutorial d’edició. Ja feia temps que els assistents a les kedades ho demanàvem.

Una vegada finalitzada l’edició, els espectadors van fer una roda de preguntes que encara no s’havien resolt a bloggers i booktubers. La kedada va finalitzar després que tots els assistents rebéssim un llibre com obsequi. Va arribar l’hora dels adéus i els comiats. Us han entrat ganes de participar a les kedades? No us amoïneu, encara podeu formar part d’aquesta comunitat lectora. Com? Doncs senzill. Podeu participar en el concurs #RecomanoLlegir de Biblioteques de Barcelona i guanyar un e-reader i fins a dos-cents euros. Aquí hi trobareu més info!

Etiquetes: