Bonaventura de Sousa Santos al D.O. Europa

2.11.2016

Aquest dijous 3 de novembre a les 19h es repèn el cicle D.O. Europa amb un convidat excepcional. Mònica Terribas, comissària i conductora del cicle, conversarà amb el professor de sociologia Bonaventura de Sousa Santos.

Bonaventura Sousa Santos | De Valter Campanato/ABr - Agência Brasil

Bonaventura Sousa Santos | Foto De Valter Campanato/ABr – Agência Brasil

Nascut a Coïmbra, Portugal, l’any 1940, és doctor en Sociologia del Dret per la Yale University i professor catedràtic de Sociologia de la Universidade de Coimbra. És director del Centre d’Estudis Socials i del Centre de Documentació 25 d’Abril d’aquesta mateixa universitat. A més a més, és professor distingit de l’Institute for Legal Studies de la University of Wisconsin-Madison. Se’l considera un intel·lectual amb reconeixement internacional en l’àrea de les ciències socials, popular al Brasil per la seva participació en diverses edicions del Fòrum Social Mundial. Ha publicat treballs sobre globalització, sociologia del dret, epistemologia, democràcia i drets humans.També és poeta, autor del poemari Escrita INKZ: antimanifesto para uma arte incapaz (2004).

En els seus escrits, Sousa Santos ha treballat per desenvolupar una Sociologia de les Emergències, que segons ell pretén posar en valor les més diverses experiències humanes, i que contraposa a una sociologia de les absències, que és finalment responssable del malbaratament de l’experiència.

La seva trajectòria més recent ha estat marcada per la seva vinculació i proximitat a moviments organitzadors i participatius del Forum Social Mundial. També ha descatat per la seva participació en la coordinació d’una obra col·lectiva d’investigació anomenada “Reinventar l’Emancipació Social: Per a Nous Manifestos”. Actualment dirigeix el projecte d’investigació ALICE: Leading Europe to a New Way of Sharing the World Experiences.

Us deixem amb l’entrevista que li va fer Pablo Iglesias, dirigent de Podemos, amb qui té una certa afinitat ideològica. Podu seguir aquesta conversa íntegra a YouTube: