Bob Dylan, premi Nobel de Literatura 2016

13.10.2016

Des de primera hora del matí, les converses sobre el Premi Nobel de Literatura ja era trending topic a les xarxes socials. Philip Roth, Haruki Murakami i Adonis encapçalaven les travesses d’aquest any, però finalment el premi ha estat atorgat a Bob Dylan. El jurat ha decidit atorgar-lo al cantant per “haver creat noves expressions poètiques dins de la gran tradició de la cançó americana”.

Bob Dylan a Toronto

Bob Dylan a Toronto

Bob Dylan, pseudònim de Robert Allen Zimmerman, va néixer a Duluth (Minnesota) el 1941 i se’l considera un dels músics més influents i prolífics del segle XX. Havia estat proposat diverses vegades pel Premi Nobel de Literatura, el qual li ha estat atorgat enguany. Ha guanyat diversos Grammy i també un Oscar per la cançó “Things have changed” a la pel·lícula Joves prodigiosos (2000).

L’obra de Dylan està composta de 36 àlbums d’estudi, un llibre de prosa poètica, el primer volum de la seva autobiografia i sis llibres d’art plàstic. Va començar la seva carrera com a solista tocant a locals nocturns i durant la dècada dels seixanta va publicar el seu primer disc, Bob Dylan. A partir d’aleshores va començar a treballar en noves cançons, com el famós tema “Blowin’ in the wind”, i d’altres com “Masters of war”, “Talkin’ World War III Blues” o “Oxford town”.