Binixiflat presenta “Oiaraki” al Born CC

27.03.2014

Biel Porcel, el reconegut titellaire mallorquí d’Arenys de Munt, ens explica la història d’un castell, d’una princesa i dels seus pares, el rei i la reina. Intervenen també un cavall vell, molts ocells, un mag maldestre i un criat espavilat. Què passa quan un rei està cansat de ser rei, i la princesa de ser princesa?

Binixiflat presenta "Oiaraki" al Born CC | Foto Jesus Atienza.

Oiaraki és un conjunt d’històries creuades entre els diferents habitants del castell. El rei Oriol I, que busca el seu cavall malalt… El criat Bernat, que coneix la paraula màgica, Oiaraki, la princesa Maragda, que no es resigna a ser preciosa, la reina Berenguera que no vol que el seu Castell s’ompli d’ocells de cap de les maneres, i li fa passar la prova del pèsol a la princesa Maragda. Un mag Maldestre que és l’únic que no sap la paraula màgica però que s’encarrega de tots els encanteris. El cavall del rei, que està malalt però no es pot morir…

Oriaraki és un divertiment, una alenada d’optimisme i de fantasia, amb un pèl de poesia, alguna cançó i molta alegria. Tot amanit amb un munt d’efectes de so i de música original.

Binixiflat és una companyia professional de teatre de titelles creada a Mallorca per Biel Porcel i refundada a Arenys de Munt l’any 1985. Amb vocació d’investigar en el camp del teatre visual, d’objectes i de figures, els seus muntatges busquen sempre combinar la diversió amb la reflexió.

 

Etiquetes: