Big OK a l’Slàvia, electritzant

21.12.2015

Dissabte Big OK es va presentar a l’Slàvia de Les Borges Blanques. Electritzant. Darrera aquest projecte hi ha el Paul Fuster, la Sara Fontán i l’Edi Pou, tres músics que s’han entès per tirar endavant aquesta proposta.

La Sara, l'Edi i el Paul, integrant de Big OK, a l'escenari de la cafeteria Slàvia de Borges Blanques | Foto: Aida Lesan

La Sara, l’Edi i el Paul, integrants de Big OK, a l’escenari de la cafeteria Slàvia | Foto: Aida Lesan

A la pàgina de Chesapik –segell discogràfic on aviat podrem veure el disc de la formació, esperem-, en diuen que “sona com trinxar flors, pomes i pastanagues amb l’hèlix d’una talladora de gespa posada del revés, o contra un ventilador de sostre. També sona com post hardcore de Washington barrejat amb un crooner estil Frank Sinatra. Y com pizza quatre estacions”, espavil amb els matisos! No filarem tan prim, aquí. La cosa és que la connexió damunt de l’escenari es palpava, i llavors els sons fluïen.

A les 12 en punt van arrencar. L’Edi feia ressonar les baquetes a la bastida de l’altaveu, la Sara trastejava els pedals que donaven matisos als sons del seu violí, i el Paul remenava melodies amb la guitarra, amb cordes de baix, feta per ell mateix. L’Slàvia clamava silenci, shhh! I tot va començar a ressonar. Cadascú per la seva banda feia i desfeia, cada instrument enfilava matisos i es connectaven entre ells com sense voler-ho. Tot quadrava, tots alhora i de sobte, es trencava. Podia arribar a ser desconcertant, cru, però agafava una volada i tornava a tenir sentit, ordre. I així fins a la mitja part. I tot i manifestar que tenien un repertori curt, la cosa es va allargar. I segur que encara ara l’Slàvia vibra amb l’eclosió de Big OK.

El projecte és fruit de la inquietud de Paul Fuster de crear en comunitat. En Paul porta diferents treballs a les espatlles, tres en anglès publicats de 1998 a 2002, 36 Weeks, Battleship i Happy Nothing; i un en català , Repte (2012). A més a més, durant el seu retorn als EUA, l’any 2003, va estar implicat al projecte musical experimental Proton-Proton. Ara, i després de recórrer Catalunya en bici oferint diferents concerts, és hora de Big OK, idea que comparteix amb la Sara, violinista de Manos de Topo, entre d’altres formacions com La Orquestra del Caballo Ganador, Piña o Za!, i l’Edi, bateria de Za! i també membre de l’Orquestra del Caballo Ganador.

+ Podeu consultar tota la programació de la Cafeteria Slàvia al seu web o al facebook.