Bibliojuga, l’app per als menuts

17.09.2017

Aquests dies en Genius i la Valentina han baixat del seu espai virtual per passejar per la Setmana del Llibre en Català, que s’ha celebrat a l’Avinguda de la Catedral. Els dos coneguts personatges del portal Genius han vingut a presentar l’app Bibliojuga, una nova aplicació per a mòbils destinada a la canalla.

 

 

La nova app es pot descarregar des de Genius, el portal per a infants de les biblioteques de la Diputació de Barcelona. És una aplicació senzilla, amb quatre jocs que se’ns ofereixen en dos nivells de dificultat. El meu fill de 8 anys, l’Andreu, s’hi ha entretingut una bona estona i ha superat satisfactòriament totes les proves. Hi ha el joc del laberint, el de les set diferències, un joc de memòria, i un de localització d’objectes.

Aquesta eina lúdica pretén acostar nois i noies a aquest portal. Genius es va crear ara fa cinc anys, quan des de la XBM, Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, es va preparar el projecte de la Biblioteca Virtual i en van crear un web per a nens adaptat a les noves necessitats informatives i tecnològiques. El Gènius s’adreça a nens i nenes; pares, mares i famílies i, mestres i educadors.

El més important d’aquest portal infantil és que és un model de gestió i treball cooperatiu i col·laboratiu en xarxa. Tots els continguts, selecció de recursos educatius i recomanacions que es fan són de bibliotecaris especialistes en el món infantil i en el foment de la lectura.

Genius i Valentina a La Setmana del Llibre

Els bibliotecaris s’han firat a La Setmana

Un any més, les biblioteques no han faltat a la seva cita anual a la Setmana del Llibre en Català per remenar, buscar i adquirir fons bibliogràfic en aquest gran aparador de la lectura en català.

Més de vuitanta representants de biblioteques públiques s’han desplaçat fins l’avinguda de la Catedral de Barcelona per triar i remenar entre els més de 150 expositors.

48 biblioteques de la XBM, Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, han rebut una aportació econòmica de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i empreses col·laboradores de la Setmana per tal que les biblioteques ampliïn el seu fons adquirint llibres a les casetes de les diferents editorials i llibreries presents a la Setmana. Enguany ho han pogut fer de forma ràpida i àgil gràcies a una nova aplicació mòbil que han estrenat avui.