Benet Casablancas vs Albert Guinovart

27.10.2014

Benet Casablancas i Albert Guinovart reflexionaran sobre el present i futur de la música avui dijous 30 d’octubre al Conservatori del Liceu dins del cicle “Creadors en dos temps”. Dos compositors de tarannà ben diferent que poden donar un debat apassionant.

El compositor Albert Guinovart.

El compositor Albert Guinovart.

El cicle debat i reflexiona amb artistes i creadors de generacions diferents i disciplines culturals diverses per donar una visió àmplia del context cultural actual i, en aquesta línia, acollirà també les converses entre Ignasi Aballí i Lúa Coderch, Llucia Ramis i Rosa Regàs, Pere Portabella i Albert Serra;  i Joan Fontcuberta i Roc Herms.

El cicle “Creadors en dos temps” és un projecte que vol lligar present i futur a través de les converses entre artistes i creadors de generacions diferents (no només per edat, si no també pel context cultural que els ha tocat viure) de sis disciplines culturals amb mercats diferencials i diversos, i aquesta setmana acollirà la conversa entre els músics Benet Casablancas i Albert Guinovart al Conservatori del Liceu.Una conversa presentada i moderada per David Albet, vicepresident segon del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA).

Aquesta convsersa trenca una mica l’esquema de les dues generacions, perquè els dos participants formen part, si fa no fa, de la mateixa. Això sí, cultiven estils ben diferents dins d’una mateixa excel·lència musical. Benet Casablancas (Sabadell, 1956) és compositor i musicòleg, d’una profunda recerca sobre la tradició clàssica i sobre els limits de l’expressionisme musical. Va estudiar també filosofia i és autor d’assaigs tan suggerents com El humor en la música clásica.  El seu interlocutor. Albert Guinovart (Barcelona, 1962), és pianista i compositor. En tant que intèrpret té una llarga trajectòria com a solista i tocant amb orquestres i directors importants. Com a compositor, el seu registre ha estat molt ampli i ha abastat des de la música simfònica, la producció camerística i l’òpera, fins a música per a cinema o musicals de tat èxit com Mar i cel.

La Fundació Palau, com a institució continuadora del llegat de Palau i Fabre, i el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), organitzen aquest cicle amb la col·laboració de sis institucions culturals de referència de Barcelona, que participen i acullen els diàlegs: el Teatre Lliure, el Conservatori del Liceu, la Fundació Vila Casas, la Biblioteca Jaume Fuster, la Filmoteca de Catalunya i la Fundació Foto Colectania.

El cicle ja va acollir una primera conversa entre Hernann Bonnín i Carlota Subirós el passat 13 d’octubre al Teatre Lliure, de la qual us va parlar Clàudia Rius a Núvol. El cicle acollirà també les converses aquesta tardor entre els artistes Ignasi Aballí i Lúa Coderch (dijous 20 de novembre)les escriptores Llucia Ramis i Rosa Regàs (dijous 27 de novembre)els cineastes Pere Portabella i Albert Serra (dijous 4 de desembre) i els fotògrafs Joan Fontcuberta i Roc Herms (dimarts 9 de desembre)

En un moment de canvi de paradigma i de redefinició del marc de la cultura, són molts els temes a debatre sobre la situació en què es troben els creadors i les creadores d’avui. Aquest cicle els hi vol donar veu en unes converses orientades a crear nous relats culturals que permetin contrastar el context, els processos o les experiències de tots aquells que participin en els diàlegs i, a la vegada, visualitzar el relleu a través de les noves figures emergents, tot generant o enfortint els vincles de relació intergeneracional. Tantmateix, vol donar eïnes de com encarar el nou marc cultural i les noves tendències de producció en un moment de deconstrucció i reinvenció de la cultura.

LA MÚSICA
Amb Benet Casablancas i Albert Guinovart
Dijous 30 d’octubre, 19h30
Conservatori Liceu
Nou de la Rambla, 88 – Barcelona
Presentat i moderat per David Albet, vicepresident segon del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA)