Bel Olid, nova presidenta de l’AELC

28.03.2015

Aquest dissabte Bel Olid (Mataró, 1977) ho anunciava a Twitter: “Sóc la nova presidenta de l’AELC”. És la primera dona electa en el càrrec i també la més jove. Ha pres el relleu de Guillem-Jordi Graells. Com a curiositat, Olid té els mateixos anys que l’associació.

Lluís Hansen, Mireia Vidal-Conte, Bel Olid, Gemma Pasqual i Lluís Bezares

Lluís Hansen, Mireia Vidal-Conte, Bel Olid, Gemma Pasqual i Miquel Bezares

Bel Olid, que des del 2011 era vocal de la Junta del Principat i representava l’AELC al Consell Europeu d’Associacions de Traductors Literaris, encapçalava una candidatura col·lectiva per ocupar la presidència juntament amb la poeta Mireia Vidal-Conte, que ocuparà el càrrec de vicepresidenta del Principat, l’autora de literatura infantil i il·lustradora Mercè Canals i el traductor Jordi Martín Lloret, com a vocals del Principat. La seva candidatura ha estat votada pels socis, que també han pogut votar el càrrec de tresoreria, que passar a ocupar Vicent Penya, escriptor i tècnic lingüístic, i únic candidat per ocupar el càrrec.

Pel que fa a la Junta territorial de les Illes, la poeta i traductora Laia Martinez i Lopez assumeix la vocalia, i continuen en el mateix càrrec Ismael Pelegrí i Helena Alvarado —literàriament, Nora Albert—. Al País Valencià, el professor Carles Cortés ocupa el càrrec de vocal, lloc que ja ocupava des de l’any passat com a vocal cooptat.

L’assemblea general de socis es va celebrar aquest dijous passat a Barcelona, on un Comitè electoral es va encarregar de comptabilitzar els vots. Durant aquesta mateixa sessió es van aprovar els comptes del 2014 i el pressupost econòmic condicionat del 2015.

Articles relacionats: Bel Olid a Núvol.
Bel Olid, Sobre espatllar-se.