Batecs culturals a Cardona

10.02.2018

L’Auditori Valentí Fuster de Cardona, que forma part de la Fundació Cardona Històrica, enceta aquest febrer la seva programació cultural: els batecs culturals. Encara que el nou equipament es vol posicionar com un referent en la divulgació i educació per a la salut, la seva activitat principal serà l’acolliment de cursos i convencions de l’àmbit científic. L’Auditori també fa una aposta per la cultura per aconseguir aquest posicionament i la dinamització de Cardona i el seu entorn.

Els Amics de les Arts seran a l’Auditori de Cardona |Foto: Toni Vilches

Els batecs culturals començaran el dilluns 12 de febrer a les 20.30h amb la lectura dramatitzada La mala reputació, al voltant de George Brassens, que arriba a Cardona gràcies a la col·laboració de la Fundació Romea, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Cardona. Es tracta d’un espectacle estrenat amb gran èxit al Teatre Romea de Barcelona, que combina diàlegs, recitatius i cançons, i dirigit pel conegut actor Carles Canut.

Tres dies més tard, el 15 de febrer també a les 20.30h, l’Auditori acollirà de manera excepcional el Cicle Gaudí amb la projecció de La llamada, una comèdia musical recentment guardonada amb el premi Gaudí del públic a la millor pel·lícula. És “una fantasia pop sobre quatre dones que busquen el seu lloc al món”, tal com la defineixen al diari Ara.

La programació cultural continuarà el dissabte 17 de març amb Els Amics de les Arts, que presentaran Un estrany poder, el seu quart disc d’estudi que compta amb cançons com La llum que no se’n va i El vent tallantAltres títols com Apologia de la ingenuïtat El seu gran hit, de tan desbocats i addictius, voregen el plaer culpable, segons diu el diari El País. 

Els següents batecs culturals seran més propers, protagonitzats per artistes del Bages. El 26 de maig li tocarà a la percussió corporal, la dansa i la música amb SSM BigHand, amb Santi Serratosa al capdavant, que ens presentaran SAKO. I, el 29 de juny, la sala principal de l’antic cinema “El Modern” de Cardona acollirà la Camerata Bacasis i a Miquel Coll, que presentaran Llums, càmera, … música!, per gaudir del cinema i la música de manera simultània.

Les entrades de la lectura dramatitzada del dia 12 es podran reservar el mateix dia una hora abans de la funció i prèviament per internet al mail info@auditoricardona.com. Pel Cicle Gaudí, es vendran una hora abans de la projecció (a la taquilla de l’Auditori). Per la resta de programació es posaran a la venda els pròxims dies a través de la web i a les xarxes socials de l’Auditori (Facebook i Twitter).