Barcelona en tramvia, l’any 1909

24.09.2014

El blog Història de Barcelona ha dedicat les últimes setmanes a preparar un especial sobre la pel·lícula de Ricardo Baños “Barcelona en Tranvía”, un fantàstic documental que mostra els carrers de Barcelona al 1909. La gravació té la qualitat plàstica d’un somni.

Fotograma de Barcelona en tramvia, de Ricardo de Baños

En aquest especial Història de Barcelona mostra sincronitzats el vídeo i el mapa del recorregut tal i com és avui en dia. Hi trobareu explicat qualsevol detall que ens trobem pel camí. Estem parlant del Cinc d’Oros, del Metropolitan Cinemaway (aquell pintoresc cinema que recreava un tren), del Tramvia i el seu recorregut, del Velòdrom Parque de Sports, la fotografia a Barcelona i els seus minuters, els anuncis que apareixen a tramvies i parets, de la plaça Lesseps o de la misteriosa societat S.E.C.M.E.I que vetllava per la moralitat de les pel·lícules.

Si sou dels que detesteu el caos que provoca el bicing avui a Barcelona, veureu que el desori ve de lluny i podria ser genètic. Us recomanem que mireu el vídeo des del blog d’Història de Barcelona fent clic aquí.