Barcelona en Comú no vol Xavier Marcé a Cultura

16.05.2016

El govern de Colau creu que el perfil de Xavier Marcé no segueix la línia de les seves polítiques culturals. Collboni cedeix i ell mateix serà tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona.

Xavier Marcé durant una intervenció a BTV

Xavier Marcé durant una intervenció a BTV

Aquesta setmana és decisiva pels pactes entre Barcelona en Comú i el Partit Socialista de Catalunya. Les bases d’ambdues agrupacions polítiques han d’avalar l’acord entre els socialistes, encapçalats per Collboni, i el govern de Colau.  El pacte, entès com una “proposta d’acord de govern d’esquerres per a Barcelona”, suposa l’adaptació del govern municipal a l’entrada de quatre consellers del PSC.

Però dins d’aquest pacte hi ressaltava un nom: Xavier Marcé. El vicepresident de la productora teatral Focus i de la patronal d’empreses del sector teatral Adetca ha estat en el punt de mira del sector cultural fins que Collboni ha optat per no comptar amb ell com a comissionat de Cultura. Marcé està familiaritzat amb el món de la cultura: va ser director general de l’Institut Català d’Empreses Culturals (ICEC), en l’etapa de Pasqual Maragall, i director del Pla Estratègic de Cultura de Sabadell. El nom de Xavier Marcé no ha convençut a les bases de BComú, que tampoc estan d’acord amb la destitució de Berta Sureda, fins ara comissionada de Cultura.

Segons explica Catalunya Plural, Jaume Collboni ha decidit integrar la cartera de cultura a la segona tinença d’alcaldia (Cultura, Empresa i Innovació), liderada per ell mateix. Així doncs, Collboni serà alhora tinent d’alcaldia i regidor de Cultura. Tot i així, l’entrada del socialista a l’ajuntament genera incongruències dins del discurs de Barcelona en Comú, ja que Collboni està imputat pel cas Mercuri i el codi ètic de BeC especifica en el punt 3.6 el “compromís de renúncia o cessament de forma immediata de tots els càrrecs, davant la imputació per la judicatura de delictes relacionats amb corrupció, prevaricació amb ànim de lucre, tràfic d’influències…”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 Comentaris
  1. Deixant de banda la idoneitat del candidat a aquest càrrec el que resulta poc seriós és no anomenar una persona que s’ocupi amb dedicació exclusiva al tema de la cultura. Aquesta sembla seguir essent el parent pobre de les preocupacions polítiques: que l’assumeixi ditrectament el conseller segon tinent d’alcalde alhora que es fa càrrec d’Empresa i Innovació! Faria riure si no fes plorar