@Barbottband al #SofarMazda

17.12.2016

Dijous a la nit les amigues d’animae em van convidar a assistir a un concert íntim que organitzava Sofar Sounds. M’ho van anunciar uns dies abans amb un gran misteri. Pels que no ho conegueu, Sofar Sounds és un col·lectiu global que organitza concerts de petit format, normalment en espais íntims i recollits, en gairebé 300 ciutats d’arreu del món.

Barbott al Mazda Space aquest dijous

Barbott al Mazda Space aquest dijous

El propòsit de Sofar és recuperar la màgia de la música en viu connectant músics emergents amb amfitrions que vulguin acollir un concert a casa seva. I després Sofar hi porta el públic, un públic molt triat, això sí, que hi sol anar intrigat per veure quina sorpresa li han preparat i alhora amb l’exigència del connaisseur que vol descobrir nous grups. Sofar s’autodefineix com un curador d’audiències, algú que crea una situació i una experiència pensada per a un públic molt determinat. Sofar et convida a cegues però et garanteix proximitat. Dijous passat Roberto Esposito, responsable de Sofar a Barcelona, en presentar el grup barceloní Barbott al Mazda Space, parlava de l’atmosfera Sofar davant un munt de gent jove que l’escoltava asseguda a terra mentre bevia una cervesa Moritz.

Dijous Sofar va tancar l’any amb una sessió triple, un cartell que va incloure la jove Museless, Barbott i Ramon Mirabet. Barbott encara no té entrada a la wikipedia, però ja ha estat triat per Spotify com un dels grups revelació d’aquest any 2016. Nascuts als 90, els components d’aquest grup van créixer escoltant les grans bandes influents de rock i pop dels últims anys, com The Strokes, Arctic Monkeys i Vampire Weekend. Fins que amb escassament poc més de vint anys, en Guillem, l’Adrià, el Martí, l’Albert i el Marc (cinc amics de Barcelona) van formar Barbott, un grup de rock alternatiu. Al 2013 van gravar el seu primer disc, Margarita. El seu nou disc Curves ha estat presentat en el festival Sonorama. Podeu veure aquí el videoclip d’un dels seus temes, Cream.

 


El públic pot inscriure’s a aquests concerts a través d’una llista de correus (aquí) i després l’organització de Sofar Sounds assigna un nombre limitat d’invitacions segons l’aforament de l’espai escollit. L’invent és londinenc, però s’ha estès arreu del món. A Barcelona ja fa uns quants anys que funciona, des de febrer de 2013, i ja en va parlar la Laura Vives aquí quan van celebrar el seu primer aniversari. Aquest dijous van celebrar un concert al Mazda Space del carrer Comerç, just davant del Mercat del Born. Pels que no hi hàgiu estat, el Mazda Space és una mena de showroom on podeu veure els cotxes d’aquesta marca automobilística japonesa. No és un concessionari, sinó un espai que Mazda destina a la interacció amb el públic, un centre obert a propostes culturals i a la innovació.