Avui comença La Setmana

7.09.2017

La Setmana es consolida i es pot dir que ja és un dels més importants del país. Les xifres de facturació global de les dues últimes edicions s’han incrementat un 42,6%: el 2016 es van facturar 354.000€, un 16,6% més que l’edició del 2015, quan se’n van facturar 304.000. Aquesta n’és la 35a edició.

Una de les estructures de La Setmana | Foto: La Setmana

62 mòduls, 163 expositors entre segells editorials, llibreries i institucions, i l’iQUIOSC amb un espai de cent metres quadrats i una mostra de cinc-centes capçaleres de revistes i premsa comarcal i de proximitat, és el que el visitant de La Setmana trobarà aquest any a les parades, edició en la qual també seran presents Andorra, les Illes Balears i València a través de la participació del Ministeri de Cultura del Govern Andorrà, l’Associació d’Editors del País Valencià i l’Institut d’Estudis Baleàrics. A més a més, la Llibreria Laie dedicarà un mòdul a la venda, en exclusiva, de llibres d’autors catalans traduïts a d’altres llengües.

Així, en l’edició del 2016 es van vendre 22.300 exemplars de revistes i llibres. Es tracta d’un 8,9% més que en l’edició del 2015 i que, en relació amb el 16,6% d’increment de facturació, evidencia que en l’edició del 2016 es van vendre llibres de preu més elevat que en la del 2015. Però val la pena també destacar el percentatge de venda del llibre de fons, ja que en l’edició passada el 45% de llibres que es van vendre eren de fons (un 55%, novetats): “Si es valora que el sector editorial apostat fermament per La Setmana com a tret de sortida de la campanya de tardor, el 45% de venda de llibre de fons és una dada clarament destacable”, assenyala l’organització. Finalment, cal destacar que durant el mes de setembre les vendes de llibres en català en el conjunt de les llibreries catalanes va augmentar un 3%.

Dia 8: la inauguració

Aquest divendres s’inaugura La Setmana. Durant la tarda del mateix divendres s’han previst diverses activitats una lectura lliure familiar, a càrrec de La petita llibreria o el programa en directe de Punt de Llibre de Pilar Argudo a la Cadena SER. La inauguració oficial de la 35a edició serà a les 19.30h a l’Escenari 2, anirà a càrrec de Dafnis Balduz i comptarà amb una acció teatral de Gisela Figueras del fragment Com nos tornem.

A les 20h del vespre, l’escriptora Elia Barceló serà a l’Escenari 3 amb Anna Guitart per presentar el seu últim llibre, El color del silenci (Roca Editorial) i a les 20.15h a l’Escenari 1 Xavier Antich, Laura Borràs, Antoni Soler i Sílvia Bel reflexionaran en una taula rodona entorn a “La pau en paraules”. Podeu consultar tota la programació del dia en aquest enllaç.