Atrapa la falta

5.04.2015

Si tens Instagram no tens excusa: fins al 17 d’abril tens temps de participar en el concurs que ha engegat el Centre de Normalització Lingüística de Girona, “Atrapa la falta”. Encara no hi has participat? Doncs sàpigues que en pots enviar tantes com vulguis i hi pot concursar tothom qui vulgui. L’únic requisit indispensable és que les fotos siguin originals —i amb qualitat— i que s’hagin fet en el període de concurs. Aquí us deixem un exemple perquè us inspireu:

La C geminadaDe la mateixa manera que la Direcció General de Política Lingüística (DGPL), que l’any passat va engegar el concurs radiofònic “Que fort això dels febles”, “Atrapa la falta” vol conscienciar la gent de la importància d’escriure correctament i del paper decisiu que té la llengua per al futur professional. Com que està pensat per a un públic juvenil —tot i que també hi podran participar tots aquells estudiants de cursos de català per a adults—, s’ha potenciat a través de les xarxes socials, especialment Instagram, si bé es pot seguir a través dels comptes de Twitter i Facebook del CNL de Girona i des de la seva pàgina web.

L’objectiu principal és que el concursant identifiqui una errada i la plasmi en una foto que després ha de compartir a través d’Instagram amb el hashtag #atrapalafalta i un altre amb el nom del lloc on s’ha fet la foto. S’hi valen tot tipus d’errades: des d’un cartell o rètol, fins a un menú de restaurant, prospectes, fullets, aparadors de botigues, etc.

Un jurat, format per Viqui Sanz, Jaume Marín i Jordi Ribot, anunciarà el 22 d’abril els noms dels tres guanyadors i seran premiats amb un obsequi. Se’ls contactarà a través d’un missatge a la seva fotografia i es publicaran els seus noms a les xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram). Només cal que es posin en contacte amb l’organització a través del correu cnlgi@cpnl.cat en què facin constar el seu nom i cognoms, el telèfon, el correu electrònic i la fotografia original (que tingui la millor resolució possible). Podeu consultar el web de l’entitat si necessiteu saber més coses sobre els bases del premi.

Etiquetes: