Sortegem entrades per la preestrena de ‘L’Assaig’

3.11.2015

Aquest dijous 5 de novembre celebrem amb el director gironí Lluís Baulida la preestrena de L’Assaig (Erasmus Films), que s’estrena oficialment divendres als Cinemes Girona. Núvol us convida a venir a la preestrena i al col·loqui del dia 9 de novembre. 

L’Assaig és una comèdia dramàtica de 80 minuts que narra les vicissituds d’una companyia de teatre que assaja Anònim venecià, una obra –estrenada l’any passat pel mateix Lluís Baulida– que parla de la necessitat i la dificultat de demanar perdó. En realitat, com avançava el director a El PuntAvui, la pel·lícula “és un ‘McGuffin’ per establir un joc de miralls amb l’obra; entre la no-ficció i la no-realitat”. El relat alterna la construcció de l’obra teatral amb la descripció de les vides dels personatges. La raó de ser, reconeix Baulida, és investigar sobre el llenguatge, tant el teatral com el cinematogràfic.

Estrenar una pel·lícula en català avui dia ja és heroic. “Creiem que és viable fer cinema en català, més enllà de les subvencions públiques, perquè hi ha un públic que li dóna suport i un país compromès amb la seva cultura”, assegura Baulida, que ha aconseguit rodar L’Assaig gràcies a una campanya de Verkami i ha comptat amb actors com Hermann Bonnin, Sílvia Escuder, Quim Lecina, Lurdes Barba i Santi Ricart.

Quim Lecina i Lurdes Barba en una escena de L'assaig

Quim Lecina i Lurdes Barba en una escena de L’assaig

Invitacions i col·loqui

Núvol sorteja entrades dobles per a la preestrena del dia 5 de novembre. A les 20 als Cinemes Girona (Carrer Girona, 175, Barcelona). El dilluns 9 de novembre, després de la sessió de les 20 h, se celebrarà al mateix cinema Girona un col·loqui amb el director i els actors de la pel·lícula. Núvol diposa també d’invitacions per aquesta sessió.

Ens podeu escriure a info@nuvol.com i ens dieu a quina de les dues sessions us agradaria assistir.