Ashé Quintet amanirà divendres el Tast de Jazz

24.08.2016

Divendres arrenca el Tast de Jazz, que serà fins diumenge a la Torre Llauder de Mataró. La cinquena edició d’aquest cicle dedicat al Jazz  compta amb músics consolidats com Jesper Thilo i noves veus com el quartet de Gerard Chumilla. El grup Ashé Quintet serà l’encarregat d’amanir la nit de divendres.

El Quintet Ashé serà aquest divendres al Tast de Jazz | Foto: Quintet Ashé

El Quintet Ashé serà aquest divendres al Tast de Jazz | Foto: Quintet Ashé

Latin jazz, bolero i música tradicional cubana. El grup Ashé Quintet serà el protagonista de la nit de divendres i obrirà oficialment el cicle Tast de Jazz de Mataró. La formació combinarà diferents estils per tal d’oferir un repertori dinàmic que farà moure al públic. Entre els seus sons  s’hi troben la trompeta, els bongos, el piano i el baix, tot plegat capitanejat per la veu de Yadira Ferrer, la cantant del quintet. Per a Ivó Oller, programador del festival, “aquesta és una de les novetats d’enguany, ja que és la primera vegada que el Latin Jazz entra al Tast de Jazz de Mataró”.

Junt amb Yadira hi toquen Guelmy Vazquez (baix i cors), Jordi Barceló (piano), Younder de Jesús (bongos, cors i direcció) i Abel Herrera (trompeta). El Grup Ashé és una formació molt més àmplia, però el seu quintet neix de la necessitat de tenir un grup de format reduït per poder tocar en esdeveniments que no necessitin una banda sencera.

La formació, formada per cubans afincats a Barcelona i també per músics catalans, ha gravat un CD promocional anomenat “Moyugba”, i serà a les 21h a la Torre Llauder. Els concerts del V Tast de Jazz compten amb un tast de vins, cerveses artesanes i formatges del Maresme. Tot plegat, un maridatge peculiar de música i gastronomia en un espai històric.