Asaf Avidan, un cor trencat a L’Auditori

2.11.2016

Diuen que quan es tanca una porta s’obre una finestra, i això és el que li va passar a Asaf Avidan quan amb 26 anys va donar per acabada una relació sentimental que creia definitiva. La solució per refer el seu cor trencat va ser cantar. Dimarts, 8 de novembre serà a L’Auditori en el marc del 48è Voll-Damm Festival Internacional de Jazz.

Asaf Avidan, un cor trencat a L'Auditori | Foto: Asaf Avidan Official Webpage

Asaf Avidan, un cor trencat a L’Auditori | Foto: Asaf Avidan Official Webpage

Asaf Avidan és un compositor i músic israelià de 36 anys. La seva carrera va començar tot just fa una dècada, quan li van trencar el cor i va decidir dedicar-se a compondre cançons. Tot i que ell havia estudiat animació a Jerusalem i havia anat a treballar a Tel Aviv, la seva nova situació sentimental el va fer tornar a la primera ciutat, deixar la feina i dedicar-se a la música a temps complet. El resultat d’aquest canvi de vida van ser sis cançons romàntiques que van constituir el seu EP de debut: Now That You’re Leaving, publicat el 2006.

I a partir d’aquí tot va canviar. Mentre començava a fer gires en solitari a Israel, Avidan va decidir formar un grup anomenat “The Mojos”. La formació, formada pel baix Ran Nir, el bateria Yoni Sheleg, el guitarrista Roi Peled i el violoncel Hadas Kleinman,  va triomfar al país i fins i tot va fer un tour a Nova York el 2007. La banda va publicar tres àlbums: The Reckoning (2008), Poor Boy / Lucky Man  (2009) i Through the Gale (2010).

El grup va deixar de tocar el 2011 al·legant un descans creatiu, però el 2012 Avidan va anunciar que abandonava definitivament The Mojos per començar una carrera en solitari. El músic també va abandonar la productora Sony per passar a formar part de la família Polydor (Universal Music). En solitari ha publicat els discs Different Pulses (2012) i Gold Shadow (2015), i The New York Times ha arribat a dir que el cantant “compon com Leonard Cohen, canta com Robert Plant i té el carisma dels artistes de cabaret més grans”.

La seva cançó més coneguda és One Day / Reckoning Song, que amb 179 milions de visionats ha sigut un dels èxits més clamorosos de l’era YouTube i s’ha convertit en el número 1 en una catorzena de països. Segons L’Auditori, els dos últims discs d’Avidan “són l’exemple definitiu de com una veu pot arribar a estar tan estretament connectada a unes emocions”.

Aquest 8 de novembre, el cantant debutarà al Vol-Damm Festival amb Into The Labyrinth, una nova gira en solitari que començarà el 5 de novembre a Cartagena. El tour tindrà Barcelona com la seva tercera ciutat i acabarà a Tel Aviv-Yafo, a Israel, el mateix 16 de desembre d’enguany. Avidan presentarà un solo show que farà vibrar als assistents per la bellesa i la sensibilitat, reafirmant l’habilitat del seu cor trencat per fer-se un lloc dins del món de la música. Perquè quan es tanca una finestra, sobre L’Auditori.