ArtsLibris, la fira del llibre d’artista

22.04.2016

Del 20 al 24 d’abril, l’Arts Santa Mònica acull la setena edició d’ArtsLibris, Fira Internacional de l’Edició Contemporània, on prenen protagonisme els llibres d’artista, el fotollibre, la bibliofília contemporània, les edicions d’artista i els printed matter.

Moritz Küng

Moritz Küng

Un dels objectius de la fira és concentrar els professionals més rellevants del sector: editors, llibreters i galeristes de prestigi i projecció internacional, així com col·leccionistes i amants del llibre d’artista. Per a fer-ho, la fira compta amb la següent programació.

Es continua amb el projecte estrenat l’any passat amb La Sèrie AL, un projecte editorial compromès amb la realització anual d’un llibre d’artista amb un tiratge limitat i que enguany protagonitza l’argentí Martín Vitaliti amb 360º. La fira compta amb la presència de 80 expositors nacionals i internacionals, i una extensa programació expositiva. Moritz Küng comissaria “Déjate distraer de lo que estàs leyendo en este mismo instante y llevarte a otra situación…Imagina una en lo que lo más probable es que no hayas estado nunca. / Permit yourself to drift from what you are Reading at this very moment into an-other situation…Imagine a situation that, in all likelihood, you’ve never been in”, i “Amerikaner-Europäer”, una interpretació dels llibres i del seu disseny, contingut i context. Una proposta expositiva que avança la secció dedicada al fotollibre de “Nous relats fotogràfics”, exposició comissariada per Juan Bufill i que es podrà veure a partir del 5 de maig a l’Arts Santa Mònica.

A més, la fira també presenta un extens programa d’activitats que busca potenciar la discussió i l’intercanvi, i generar pensament sobre els agents i moviments de l’edició d’art contemporani. Destaca la celebració de la tercera edició del Simposi Internacional sobre l’Edició del Llibre d’Artista, que versarà sobre la reedició i el col·leccionisme. I que es veurà ampliada amb l’ Speakers’ Corner, una iniciativa que es va estrenar l’any passat: un espai de discussió, difusió i intercanvi, estructurat a partir de presentacions de projectes, xerrades i diàlegs. Destaquen les converses entre artistes – com Dora García, Céline Duval, Rogelio López Cuenca o Pedro G. Romero – i els seus editors. Així com les presentacions i converses sobre els dos projectes internacionals convidats. Per una banda Nodos editoriales, un projecte editorial mexicà que presenta 18 editors independents mexicans i dos projectes expositius a la fira d’enguany i que respon a l’objectiu de la fira d’establir ponts amb Amèrica Llatina. Per l’altra, la fira inicia una col·laboració amb la fira francesa FILAF (Festival International du Livre d’Art & du Film). Sébastien Planas – director de la FILAF – i Rocío Santa Cruz – directora d’ArtsLibris – conversaran en el marc de l’Speakers’.

Per últim, la fira atorgarà una vegada més el Premi ArtsLibris – Fundació Banc Sabadell.