Artistes, s’obre la convocatòria per participar al Litterarum 2018

20.11.2017

Als amants de la literatura no només els agrada rebre-la a través de llibres. Són molts els espectacles literaris creats i interpretats per artistes professionals d’arreu dels Països Catalans, i tots ells troben un espai on posar en comú la seva feina al Litterarum, la Fira d’Espectacles Literaris de Móra d’Ebre. Els artistes poden apuntar-se a la convocatòria del 2018.

Verdcel portava l’espectacle “Òrbites. Poetes i cançons” al Litterarum 2017. | Foto: Juan Miguel Morales

Móra d’Ebre, la capital de la Ribera d’Ebre, tornarà a gaudir de quatre dies intensos de literatura dalt l’escenari entre els dies 24 i 27 de maig. Ara és el torn dels artistes que volen apuntar-s’hi: s’obra la inscripció per tots aquells espectacles inspirats en la literatura catalana. Els creadors poden ser de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears, i per apuntar-se cal entrar al lloc web oficial www.litterarum.cat i emplenar el formulari. Hi ha temps fins al 15 de desembre de 2017.

Litterarum Móra d’Ebre és l’única fira professional i estratègica de Catalunya que promou espectacles de qualsevol disciplina de les arts escèniques, basades en textos literaris escrits originàriament en llengua catalana. El festival treballa vol apropar la literatura al màxim nombre de persones, i en l’edició 2018 també se seleccionaran espectacles per tal d’internacionalitzar-los.

Aquesta Fira, impulsada per l’Ajuntament de Móra d’Ebre i la Institució de les Lletres Catalanes, posa al centre la màgia de la literatura perquè el públic la pugui sentir, veure, descobrir i també redescobrir en alguns casos. Per aquest motiu, el 2017 ha estat inclosa dins el Pla de la Lectura 2020 del Departament de Cultura de la Generalitat.

L’onzena edició serà una molt bona oportunitat perquè els artistes i les companyies mostrin les seves propostes artístiques noves o de creació recent. L’objectiu és donar-los visibilitat i apropar-los a professionals de l’àmbit de la gestió cultural, tècnics culturals d’espais escènics públics i privats, empreses de gestió d’espectacles, biblioteques, etc. i que aquests els incloguin en la programació arreu dels territoris de parla catalana i més enllà durant l’any.

Poden participar a la Fira artistes individuals o companyies i grups que presentin un plantejament professional de les diverses disciplines de les arts de l’espectacle (arts escèniques, arts i músiques de carrer, arts del circ i de la pista, dansa, música i cant i espectacles multidisciplinaris) adreçades a tots els públics possibles (des del familiar de 0-3 anys fins a l’adult de qualsevol edat).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 Comentaris