Artistes, la Biennal d’Art de Girona us espera

Qui vulgui presentar-se a la Biennal d’Art de Girona pot fer-ho fins al 21 de juny

Qui vulgui presentar-se a la Biennal d’Art de Girona d’enguany ja ho pot fer: la data límit és el 21 de juny. Aquest concurs, que convoca la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, arriba a la seva desena edició i ho fa amb diverses novetats. D’entrada, la dotació, que s’incrementa tres mil euros respecte la de l’any passat. El repartiment del total, de 18.000 euros, es distribuirà també de diferent manera que fins ara: 12.000 euros es destinaran a la modalitat d’obra ja realitzada i 6.000 a la modalitat de producció d’un projecte de creació artística.

En el cas d’obra ja realitzada, els 12.000 euros es repartiran així: 6.000 euros seran per a l’obra guanyadora, que passarà a més a formar part del Fons d’Art de la Fundació Casa de Cultura de la Diputació de Girona, i els altres 6.000 euros es distribuiran equitativament entre un màxim de 10 obres que el jurat seleccionarà per formar part de l’exposició de la Biennal d’Art. En aquests casos, les obres seran retornades un cop acabi l’exposició, que s’obrirà el desembre d’aquest any a la mateixa Casa de Cultura de la Diputació de Girona. A més d’aquesta exposició col·lectiva, la convocatòria d’obra realitzada preveu l’edició d’un catàleg sobre paper i en format digital amb les obres seleccionades.

Pel que fa a l’altra modalitat, la de producció d’un projecte de creació artística, els 6.000 euros aniran repartits de la següent forma: 3.000 euros seran per al guanyador o guanyadora –que tindrà un màxim de dos anys per dur a terme el projecte en qüestió-  i 3.000 més es destinaran a les despeses de producció, difusió i acompanyament.

Aquesta Biennal d’Art té per objectiu difondre els valors de l’art i donar suport als artistes visuals. Quant a la composició del jurat, el formaran sis persones de trajectòria i prestigi reconeguts en l’àmbit de les arts visuals: Cèlia del Diego, directora del Centre d’Art La Panera de Lleida, Maria Lluïsa Faxedas, doctora en història de l’art i professora d’història de l’art contemporani a la Universitat de Girona; Eduard Bech, director del Museu de l’Empordà, Imma Prieto, crítica d’art, comissària independent i professora d’art contemporani i nous mitjans a l’ERAM, Ramon Parramon, director de la plataforma Idensitat i professor a la Facultat de Belles Arts de la UB i Franc Aleu, artista i Premi Nacional de Cultura l’any 2012 en la categoria d’Audiovisual.

La Biennal d’Art de Girona té el seu origen en els Premis-Concursos de la Diputació de Girona, que es van iniciar el 1952 per les Fires i Festes de Sant Narcís. Com a tal, però, la primera edició de la Biennal gironina té lloc el 1989 i parteix del desig d’oferir els moviments avantguardistes de l’època, així com d’aplegar enfocaments i tendències innovadores com a exponent de la contemporaneïtat. El 1991 es va celebrar la II Biennal i el 1993, la tercera. Després d’un llarg període d’impàs que va durar més de 10 anys, la Biennal d’Art es va reprendre, amb la seva quarta edició, el 2006. Des d’aleshores i fins ara, que arriba a la desena edició, s’ha celebrat ininterrompudament cada dos anys.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació