Artistes contra l’estat policial

24.09.2017

El món de la cultura no ha volgut quedar-se fora de les reivindicacions d’aquests últims dies. Artistes i institucions ho han demostrat a nivell individual i també a nivell col·lectiu, com podeu corroborar en aquest article. Dilluns, 25 de setembre, la Plataforma Assamblèaria d’Artistes de Catalunya (PAAC) ha optat per convocar un acte de suport a la lliure expressió de les persones.

Fragment del cartell de la PAAC

Sota el títol “Artistes contra l’estat policial”, la PAAC organitza aquest dilluns un acte a les 12h a la plaça dels Àngels de Barcelona, davant del MACBA. L’Assamblea d’artistes “vol manifestar que dona total suport a l’expressió lliure de les persones, siguin del signe que siguin, rebutjant totalitarismes, amb tots els matisos i amb la voluntat de representar a tothom per igual”.

Així ho han afirmat al manifest que van fer públic dimecres passat, 20S, primer dia de manifestacions arreu del país després que es fes evident l’ofensiva del Govern espanyol contra Catalunya pel referèndum de l’1 d’octubre. “En relació específica a les actuacions que s’estan duent a terme en el dia d’avui per part de forces policials, rebutgem aquestes mostres de repressió”, expressa el comunicat, referint-se a les detencions de 15 alts càrrecs relacionats amb la preparació de l’1O, “així com d’altres que es mantenen soterrades diàriament dins el nostre context immediat”.

La PAAC convoca tota l’Assamblea i també qualsevol persona vinculades amb el món de la cultura. Un dels assistents a l’acte, per exemple, serà Xarxaprod, la Xarxa d’Espais de Producció i Creació de Catalunya. El 20S, aquesta organització ja va manifestar el seu suport a les persones detingudes i a l’actitud pacífica del Govern català, condemnant “l’actitud totalitària i democràtica de l’Estat espanyol”, denunciant “la suspensió i intervenció del Govern de Catalunya” i reiterant “la resposta democràtica i pacífica a les agressions i amenaces antidemocràtiques que pretenen violentar la nostra convivència”, entre d’altres. Xarxaprod deixa clar en el seu comunicat que “qualsevol govern podrà ser derrocat i qualsevol llei derogada per la decisió majoritària del poble”.

La Plataforma Assamblèaria d’Artistes de Catalunya ha dissenyat unes pancartes que convida a descarregar i imprimir, per tal de mostrar-les aquest dilluns i fer visible la seva reivindicació. Podeu descarregar-vos aquestes pancartes aquí, en català, castellà, anglès o àrab.