Arriben els dimarts goliards al barri del Raval

4.10.2012

Un nou cicle poètico-musical acaba de néixer al Raval de Barcelona.  Cada dimarts hi haurà una actuació musical o un recital poètic, al carrer Robador 23.

Cartell dels Dimarts Goliards, inspirat en l’Sly Stone i en Lemmy Kilmister, obra de Roger Adam.

Al cor del barri xino, davant d’una alegre cantonada prostibulària i paret per paret amb el temple queer La bata de boatiné, més aviat al budellam del barri xino i concretament al carrer d’en Robador, 23, hi ha un bar sense nom però molta ànima, pàtina i alegria: un bon catau per deixar-s’hi caure sovint i fer-se’n parroquià. Al fons del local hi ha un racó amb un piano que s’ha convertit en un dels principals escenaris undergrounds del millor free jazz i flamenc de la ciutat. Ara volen ampliar horitzons creatius i oferir a la concurrència poesia, accions, rocknroll, mini-conferències i en general, qualsevol activitat d’esperit goliard i petit format. Així doncs, a partir d’ara cada dimarts a la nit serà un dimarts goliard! La intenció és fer-ne una cita a cegues i un hàbit, també: que els dimarts a partir de quarts de deu us fiqueu al barri xino sense saber ben bé què hi haurà i amb la seguretat que segur que el que hi hagi valdrà la pena. Els preus són absolutament populars: dos o tres euros l’entrada, cervesa a dos euros i tapes per si us agafa un atac de gana.

Aquest curs tenim a dos goliards residents: la Rachel Arieff amb el seu Antikaraoke de butxaca i en Roger Pelàez i les seves no-versions de Sau. Un dimarts de cada mes és seu. Dels dos restants, un el dedicarem a la poesia (aquest mes, l’antropòleg i poeta militant Gerard Horta a pèl) i l’altre a la música (el potent cantautor psicodèlic Isaac Ulam).