Torna el Premi Núvol de Contes

26.06.2018

Com cada estiu, torna el Premi Núvol de Contes. I aquest any amb una novetat important. El primer premi estarà dotat amb 500€ i el segon amb 200€. Tal com s’ha fet en edicions anteriors, les obres es publicaran al llarg del mes d’agost perquè tothom les pugui llegir abans que els mateixos concursants i el jurat votin i deliberin. Teniu temps per enviar els vostres contes fins al 15 de juliol.

Aquest estiu torna el Premi Núvol de Contes | Foto: Arxiu

En una primera fase, un comitè de lectura farà una primera selecció per triar els contes que es publicaran. Després els concursants, d’una banda, i un jurat de l’altra, deliberaran i escolliran els contes finalistes. El jurat està format per l’escriptora Carla Gràcia, l’editora de la revista Branca Júlia Bacardit, l’escriptor Biel Mesquida i l’editor Josep Lluch, responsable dels segells Proa, Pòrtic i Empúries a Grup 62. Falta un membre del jurat que desvelarem ben aviat.

Bases del premi Núvol de contes 2018

1. El premi és obert a tothom. Els autors hi poden participar amb un únic conte escrit en català. No cal que sigui un conte inèdit, pot haver estat publicat en un blog, en una revista o en un llibre. Absteniu-vos si el conte ja ha estat premiat en algun altre certamen.

2. Els contes han de tenir una extensió màxima de 3.600 caràcters amb espais i s’han d’enviar en un document word adjunt a l’adreça contes@nuvol.com amb una foto apaïsada de l’autor en primer pla i un telèfon de contacte. També cal fer constar, si és el cas, el compte de Twitter, Facebook i el blog de l’autor. Com que el premi és lliure i obert a tothom, no es pot utilitzar pseudònim, sinó que cal fer-hi constar el nom real.

3. Un comitè de lectura format per membres de la redacció de Núvol farà la selecció dels contes que finalment es publicaran. Els participants que no vegin el seu conte publicat tindran l’opció de votar els tres contes que els hagin agradat més. Les dates de votació es publicaran properament.

4. Els autors publicats es comprometen a votar els tres contes que els hagin agradat més. Ho faran enviant un correu a contes@nuvol.com on deixin paleses les seves tres preferències. Ningú podrà votar el seu propi conte. Els autors que no ens facin arribar la seva votació quedaran fora de concurs.

5. Els autors que ja van guanyar algun premi en l’edició anterior queden exclosos d’aquesta convocatòria, però són convidats a formar part de les votacions.

6. Els cinc contes més votats passaran a la final i seran sotmesos a la deliberació d’un jurat qualificat, Carla Gràcia, Biel Mesquida, Júlia Bacardit, Eva Baltasar i Josep Lluch. El jurat tindrà la potestat de rescatar cinc contes que no hagin estat recollits per la votació popular. Hi haurà, per tant, deu contes finalistes.

7. Dotació. Hi haurà una recompensa per als tres primers contes que surtin de la deliberació del jurat. El primer premi serà de 500€. El segon premi, de 200€. El tercer premi serà una trobada amb un escriptor dins del programa Priorat Versió Original, que inclou una estada de cap de setmana a Cal Perxe. Hi haurà també un premi especial per al conte més llegit, que consistirà en un curs de 25 hores presencial de Novel·la, Conte o Escriptura Creativa al Laboratori de Lletres (vàlid per a cursos d’octubre de 2018 a gener de 2019) i una llibreta d’exercicis de l’entitat. Els altres dos contes més llegits guanyaran un curs de 3 hores Imagina i Escriu (a triar entre tres dates encara per confirmar).

8. El termini de presentació s’acaba el dia 15 de juliol del 2018. Els contes es llegiran i valoraran per ordre d’arribada. Núvol no es compromet a publicar tots els contes rebuts sinó una selecció, que es farà des del mateix consell de redacció.

Etiquetes:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

5 Comentaris