Fent el turista per antigues fàbriques

4.11.2016

Del 4 al 13 de novembre, la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) organitza la Primera Setmana del Turisme Industrial: una oportunitat única per visitar museus, colònies tèxtils, fàbriques antigues, mines, empreses i centres d’interpretació i explorar una part del nostre patrimoni des d’una perspectiva única. En total, s’han organitzat prop d’un centenar d’activitats, que s’aixopluguen sota el lema “descobreix com es fan les coses”.

Tèrmica de Granollers

Tèrmica de Granollers

La Setmana del Turisme Industrial compta amb un ventall molt ampli de propostes: espectacles poètics, visites guiades, rutes literàries, jornades de portes obertes, teatre i titelles, demostracions, lectures de contes, exposicions, tallers, xerrades i un bon grapat d’altres activitats al voltant de la indústria, la història, la ciència i la cultura al llarg de tot el territori.

Una de les propostes estrella és el recorregut sorpresa amb l’autobús de la XATIC. Si voleu experimentar una altra manera d’endinsar-vos en turisme local més enllà de la contemplació, aquesta opció és la vostra. Aquest dissabte dia 5, el bus farà sis rutes diferents amb l’al·licient que els participants només podran saber el seu nom, el punt de trobada, l’hora de sortida i l’hora d’arribada.

Les primeres 300 persones que s’hi apuntin, a través del web de la XATIC, podran escollir de manera gratuïta la ruta que els cridi més l’atenció: Ruta Tradicions Dolces (Manresa), Ruta de l’Aigua (Barcelona), Ruta del Suro i del Pa (Girona), Ruta de l’Energia (Barcelona), Ruta Art i Tecnologia (Barcelona) i Ruta de l’Aigua i de la Tècnica (Sabadell).

 

Activitats destacades amb Terrassa de protagonista

Alguns dels actes que criden més l’atenció tenen lloc a la cocapital del Vallès Occidental: Portes obertes a la Seu d’Ègara (5 i 6 de novembre), Ruta literària: la ciutat del fum de Vicenç Villatoro (5 de novembre), Visita guiada a l’exposició “La Fàbrica Tèxtil” (6 de novembre) o Ruta turística “Pinzellades modernistes” (12 de novembre). Però la cosa no s’acaba aquí –i no s’acaba a Terrassa.

Aquest dissabte, Marc Boada fa una visita guiada nocturna a la Tèrmica de Granollers; diumenge 6, a Palafrugell, s’ha preparat una activitat de pela de suro, tapament i destapament d’ampolles de vi i de cava amb tastet inclòs; el 6 i el 13 de novembre, tindrem l’oportunitat de saber com es fan les rajoles (del fang al modernisme) a Esplugues de Llobregat; el dia 10, podreu descobrir els olors i sabors de la Mina de Guardiola de Berguedà, amb degustació de tapes i bolets; el 12, visita guiada a la Cinteria de Manresa; i finalment, per tancar el cercle d’activitats, una gran festa de la ciència a Sabadell el 20 de novembre amb Dani Jiménez.

En aquest enllaç podeu consultar totes activitats de la Setmana. També trobareu informació al web de Barcelona és molt més de la Diputació de Barcelona.