Arriba la 4a edició del Barcelona Districte Cultural

2.10.2018

Entre els mesos d’octubre i desembre tindrà lloc la 4a edició del Barcelona Districte Cultural, el programa estable d’espectacles professionals que s’endinsa en els barris de la ciutat per aproximar als veïns i veïnes a les més de 30 propostes culturals.

Xarim Aresté. | Foto: Ester Roig ©

Xarim Aresté, Pepa Plana o Kinosaure Ambulant són algunes de les apostes de l’edició de tardor del Barcelona Districte Cultural. El cicle, que es durà a terme del 5 d’octubre al 31 de desembre, tindrà lloc en vint-i-un equipaments de proximitat dels deu districtes de Barcelona que hi participen. A més, s’ompliran els carrers amb més de trenta propostes artístiques i prop de cent-seixanta funcions entre dansa, música, circ, teatre i audiovisual de forma gratuïta. També s’acompanyaran activitats paral·leles, així com cursos i tallers.

En aquesta edició hi ha dos novetats. En primer lloc, es tracta de l’espectacle inclusiu amb una companyia amb persones amb diversitat funcional intel·lectual, Artenea Cia, Dansa.  I, en segon lloc, l’espectacle ‘Barcelona (contra la paret)’ que oferirà versions accessibles per a persones amb diversitat funcional sensorial. A més, en la programació d’enguany s’ha sumat el Centre Cultural la Farinera del Clot en el projecte.

Pel que fa a l’oferta musical de la programació, s’hi destaquen els noms de Xarim Aresté, amb el seu tercer i darrer àlbum, Polinèsies. Eva Fernàndez amb el seu projecte musical Yo pregunto i Balkans Paradise Orchestra amb el seu projecte K’ataka que, a més, està inclòs dins la programació del Festival Internacional de Jazz de Barcelona. D’altra banda, amb la col·laboració de l’In-edit Festival, es projectaran els documental musicals: L’home orquestra. L’aventura dels músics catalans a Amèrica de Àlex-Gómez Font i Carles Riobó  i Tokyo Idols de la directora Kyoko Miyake.

Pel que fa la programació teatral, s’ofereixen obres com Àries de reservat del director i dramaturg Marc Rosich, Festa de balls per salvar el món de la companyia La Generació Feliç, Envà a càrrec d’Amer Kabbani Fernández i Àfrica Llorens Valls o Penèlope de la pallassa Pepa Plana.

En la programació familiar, s’hi contemplen companyies com, Mumusic Circus amb l’espectacle ‘Petits prínceps’ o La Petita Malumaluga. La novetat d’enguany són les propostes audiovisuals de Kinosaure Ambulant.

Finalment, la creació artística comunitària, ART i PART, el programa municipal que vol donar visibilitat a les realitats diverses de la ciutat mitjançant la creació artística i que, enguany es farà un espectacle que es dius ‘Lluernes d’hivern’ que acompanyarà l’encesa de llums del barri del Raval el proper 24 de novembre.

Podeu descarregar-vos el programa del Barcelona Districte Cultural aquí.