Arabella, millor òpera del Liceu 2014/15 segons els Amics del Liceu

4.11.2015

Els premis de la crítica de la temporada 2014-2015 de l’Associació dels Amics del Liceu situen Arabella com a millor representació al Liceu i Carlos Álvarez i Liudmyla Monastyrska com a millors cantants. El premi al millor director d’escena se l’endú Christof Loy també per Arabella.

Monika Rittershaus fa d'Arabella al Liceu

Arabella al Liceu de la temporada 2014-2015


Els premis de la crítica de la temporada 2014-2015 en relació a les representacions del Liceu, convocats per Amics del Liceu, arriben a la seva 23a edició. Enguany, Arabella de Strauss, s’endú el premi a la millor representació de la temporada i la millor direcció d’escena amb Christof Loy, una posada en escena sòbria i elegant.

El premi a la millor direcció musical se l’enduen ex aequo Evelino Pidò per La traviata de Verdi i Maurizio Benini per Maria Stuarda de Donizetti. El guardó al millor cantant masculí surt del Liceu i viatja al Festival de Peralada per premiar Carlos Álvarez com a Iago a Otello de Verdi i el premi a la millor cantant femenina se l’endú Liudmyla Monastyrska en el rol de Lucrezia Contarini a I due Foscari, també de Verdi, al Gran Teatre del Liceu.
La distinció al millor cantant en recital o en concert ha estat atorgat a Diana Damrau, també al Festival de Peralada, i el guardó al cantant revelació, a Stefan Vinke per Siegfried del Gran Teatre del Liceu. La menció especial del jurat ha estat per a Gregory Kunde pel doble èxit amb Norma de Bellini al Liceu i amb Otello de Verdi al Festival de Peralada.

El jurat ha estat conformat per Marcel Cervelló d’Ópera Actual, Xavier Cester de l’Ara i la revista Opera, Mercedes Conde de la Revista Musical Catalana, Albert Galceran de BTV i La Xarxa, César López d’El Periódico, Pablo Meléndez–Haddad d’ABC, Javier Pérez Senz d’Scherzo, de Time Out i Radio Clásica, Xavier Pujol d’El País, Jaume Radigales de Catalunya Música i Núvol i Fernando Sans Rivière de La Razón.