Aquest dissabte, tothom Abord!

19.07.2018

Si alguna cosa defineix el Mediterrani és el mar i la gastronomia, i això és precisament el que uneix Abord!, el cicle que proposa un viatge per la mediterrània a un ritme molt musical. L’esdeveniment tindrà lloc aquest dissabte, 21 de juliol, i també els dies 29 de setembre i 20 d’octubre, de 12 a 22h als Jardins del Baluard, al costat de les Drassanes.

El Mediterrani, lloc de bon menjar

Són poques les vegades que els Jardins del Baluard s’obren al públic, i el festival Abord! n’és una ocasió. El cicle se celebra en aquest indret privilegiat a tocar de les Drassanes, un dels pocs llocs ombrívols del litoral barcelonès, envoltat per la muralla medieval. Els jardins, per cert, pertanyen al Museu Marítim de Barcelona.

El festival en qüestió homenatja la cultura gastronòmica i vitivinícola del Mediterrani.” Qui hi vagi, podrà tastar una gran varietat de receptes saboroses de la regió i maridar-les amb una selecció molt cuidada de vins del territori”, explica la organització.

Les foodtrucks que hi participen són Olympus, representant les terres gregues amb un souvlaki amb patates pilaf; La Pulponeta, convertint el pop en un dels protagonistes de la jornada; Su Maccarrone, transmetent el gust de l’autèntica cuina italiana; Canalla, posant el toc de fusió de sabors a l’esdeveniment; i finalment, De la crem, arrodonint-ho tot amb un gelat italià artesanal produït a diari a Barcelona.

El bon sabor de boca vindrà acompanyat també d’una bona selecció musical i de vins. Concretament, uns vins d’alçada: les vinyes més altes d’Europa són les de Sindhi Wines, a 1700 metres per sobre del nivell del mar, i aquests pioners de l’agricultura biodinàmica vindran a Barcelona des de Múrcia per delectar-nos amb els seus vins.

Quant a la música, es basarà en quatre sessions de punxadiscs: Sonido Tupinamba, DJ d’Argentina afincada a Barcelona; Troya Modet, DJ sevillana que té un programa de música a Dublab.es anomenat ‘Círculo de Borneo’, un terme marítim que fa referència a un gir de 360º, un moviment circular que fa un vaixell quan està ancorat; Sergio Pulido, un tsunami que va travessar l’Atlàntic ja fa alguns anys per fer-nos ballar amb el seu soulful, deep & balearic House, i finalment, Sama Yax, amb les seves onades d’afro beat, latin groove i soul.

A més, Abord! també comptarà amb un espai dedicat a la conscienciació social relacionada amb el mar. El cicle també vol ser un lloc de reflexió sobre problemes que tenen lloc al Meditarrani, per això aquest cop compatarà amb la presència de l’Acnur, l’Agència de l’ONU per als Refugiats, que explicarà els diversos projectes que duu a terme en relació amb l’asil, la migració i el medi ambient; i Drapart, l’associació d reciclatge artístic que mostrarà el treball d’alguns artistes que converteixen en matèria preuada les deixalles que inunden el nostre mar.