Après Minuit homenatja els refugiats sirians al cicle Músiques del Món

24.07.2017

Hi ha un espectacle musical que vol servir de banda sonora al viatge dels sirians que fugen de la seva terra. Es titula Exodus to the Promise Land i és una proposta del grup Après Minuit, format per Cece Giannotti i Francesc Chaparro. Es podran sentir en concert aquest dijous, 27 de juliol a les 21 h, a la IV edició del cicle Músiques del Món.

Après Minuit tocarà al Recinte Modernista de Sant Pau | Foto: Après Minuit

Cece Giannotti és un guitarrista, cantant, compositor i productor nascut a Mont-real. Establert a Barcelona des de 1992, Giannotti ha treballat amb artistes com Marc Ribot, John Cale o Iggy Pop, i ha compartit escenari amb Tina Turner, Kiko Veneno, Loquillo, Sisa, entre d’altres.

El barceloní Francesc Chaparro, de formació clàssica de piano i harmonia, entra al món de la bateria i percussió a 15 anys. La seva carrera musical es centra en la composició i producció musical, treballant per a televisió, publicitat i espectacles. Seguidor incondicional de Cece Giannotti, passa a col·laborar amb ell des de l’any 2004. A posteriori es multipliquen els treballs fets en comú en diversos àmbits musicals, incloent-hi la coproducció dels seus discos Pivot Point, Escape, Déjà Voodoo i de tocar junts fins al dia d’avui.

Gianotti i Chaparro recreen el viatge a l’exili dels sirians mitjançant un seguit d’instantànies sonores que arrenquen en el moment en què han de deixar casa seva, continuen durant una travessa per mar plena de perills, els acompanyen en l’arribada a una més que dubtosa terra promesa i, finalment, fan un retrat sonor de la vida als camps de refugiats i la deportació.

Els concerts Músiques del Món tornen als jardins del Recinte Modernista de Sant Pau cada dijous a les 21.00 h, del 29 de juny al 27 de juliol. Aquesta és la VI edició d’un cicle que té la voluntat d’apropar sons de diferents indrets del món a través de músics o formacions que tenen com a denominador comú una vinculació amb Barcelona.