APPS&Cultura, un concurs d’aplicacions mòbils culturals

9.05.2013

Quines són les apps culturals sobre Barcelona imprescindibles per al nostre mòbil? El concurs APPS&Cultura vol donar-hi resposta.  El termini per registrar-s’hi és obert fins al dia 14 de maig. La competició online començarà el 18 de juliol i el termini màxim per presentar les aplicacions serà el 14 de juliol. Totes les aplicacions estaran obertes a la votació pública i avaluació del jurat i les 10 aplicacions finalistes es presentaran en un acte el dia 31 de juliol.

Apps culturals.

L’objectiu d’APPS&Cultura és convocar els creadors d’aplicacions mòbils per tal que dissenyin apps que facilitin l’accés a la cultura i donin suport al talent artístic de Barcelona, al mateix temps que facilitin el descobriment personalitzat de productes culturals. El guanyador d’APPS&Cultura rebrà 6.000 euros i la nominació als Mobile Premier Awards 2014, els premis de referència del sector de les aplicacions mòbils a nivell internacional. L’aplicació mòbil amb el concepte més innovador guanyarà 2.000 euros i l’app més votada pel públic recollirà un premi de 500 euros.

La convocatòria d’APPS&Cultura s’adreça a creadors d’aplicacions, desenvolupadors, dissenyadors i altres professionals del sector, tenint-hi cabuda -també- les persones que tinguin una bona idea d’aplicació mòbil per donar resposta als reptes de difusió i interconnexió de la cultura a Barcelona. El procés és gratuït, obert a qualsevol desenvolupador o empresa i dirigit a aplicacions executades en qualsevol plataforma (iOS, Android, Windows Phone, HTML5, S40 Full Touch, BlackBerry, Facebook, Web o Desktop).

APPS&Cultura neix de la necessitat de trobar solució als reptes específics del sector cultural plantejats en el projecte ‘Barcelona The Lab’, que vol construir un laboratori obert de cultura que incentivi la innovació connectant el món de les arts, la ciència i la tecnologia amb la participació de biblioteques, casals, entitats de barri i telecentres.

El projecte forma part d’un ambiciós programa de l’Ajuntament de Barcelona, denominat APPS4BCN/LAB, destinat a connectar diferents àmbits de la ciutat amb les oportunitats de desenvolupament que ofereixen les aplicacions, en el context de Barcelona com a capital del mòbil.

APPS&CULTURA consta de dues fases: Hack at Home i la competició online Hack at Home és la plataforma per donar suport al procés de desenvolupament d’aplicacions. Permet la creació d’equips multidisciplinaris, la col∙laboració online i el suport de mentors i d’experts, així com d’altres participants en el repte.