Apareixen dues noves pintures inèdites de Ramon Casas

14.12.2016

Després dels set quadres que es van presentar el passat mes de juliol, Navarcles torna a reivindicar la figura de Ramon Casas amb dues noves pintures inèdites: el retrat d’una noia i un paisatge, que s’afegeixen a la seva col·lecció d’obres i a les activitats programades amb motiu dels 150 anys del naixement del pintor barceloní. Divendres 16 i dissabte 17, el modernisme us espera a Navarcles.

Retrat duna dona

Retrat duna dona

La relació de Ramon Casas amb la vila del Bages és molt estreta: seguint la moda de principis del segle passat, la mare del pintor, que era sòcia de la fàbrica de Sant Benet, va comprar el monestir per convertir-lo en una casa d’estiueig. Des de llavors, tota la família hi anava a passar llargues temporades, entre ells el jove Ramon.

Per commemorar els 150 anys del seu naixement, divendres i dissabte se celebren diversos actes. Divendres a les vuit del vespre es faran xerrades sobre el pintor a càrrec de Vinyet Panyella i Jordi Sánchez. També és hi haurà la presentació d’un quadern sobre la relació del pintor i Navarcles i es podran veure les dues reproduccions dels nous quadres. Per acabar, s’ha organitzat un tast gastronòmic modernista, inspirat en els sopars de duro dels pintors modernistes i en la cuina del cuiner manresà de l’època, Ignasi Domènech.

Un paisatge

Un paisatge

Dissabte es farà una sortida a Sitges per veure l’exposició central de l’any Ramon Casas: “Ramon Casas, la modernitat anhelada”. Les inscripcions es poden fer al telèfon 93 8276719 o b.navarcles.sv@diba.cat. Més informació en aquest enllaç.

Etiquetes: