Any Maria Aurèlia Capmany, acte final

16.01.2019

El dilluns dia 21 de gener, a les 19 h, tindrà lloc al Mercat de les Flors la cloenda de l’Any Maria Aurèlia Capmany, commemoració impulsada per la Institució de les Lletres Catalanes conjuntament amb l’Associació d’Amics i Amigues de Maria Aurèlia Capmany. La recuperació d’una obra lúcida i vigent i la reivindicació del seu llegat han estat els eixos centrals d’aquest Any, comissariat per Marta Nadal.

Retrat de Maria Aurèlia Capmany. | Foto: P. Aymerich

No ha estat casualitat que aquest espai singular fos el triat per acollir l’acte de tancament de la celebració de l’efemèride; Maria Aurèlia Capmany, com a regidora de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, va apostar perquè aquest emplaçament esdevingués una futura Ciutat del Teatre, empesa per l’entusiasme de Peter Brook, que es va enamorar del lloc i de les seves possibilitats.

I serà a la Sala Maria Aurèlia Capmany del Mercat de les Flors, on s’homenatjarà la Maria Aurèlia, l’escriptora lúcida i brillant, l’activista i oradora hàbil i directa, la dona compromesa amb la dona i amb la seva col·lectivitat, insubornable i insubmisa, resistent i persistent en la seva actitud de denúncia i de lluita antifranquista i contra la desigualtat entre les persones.

Els seus llibres de memòries ens acosten al seu paisatge interior, que emergirà a l’escena amb l’espectacle Paisatge viscut, creat especialment per a l’acte de cloenda, un recorregut íntim pels seus espais més personals, creat i dirigit per Lurdes Barba amb la participació de les actrius Anna Güell, Àurea Márquez i Rosa Cadafalch. Tres veus es fondran en una de sola, la de la dona d’una sola peça, enèrgica i vital, irònica, tendra i tímida, d’ulls grossos, que necessitava ser estimada. Estimem i homenatgem Maria Aurèlia Capmany al Mercat de les Flors, a la seva sala… Molta emoció.

Per assistir-hi, cal formalitzar la inscripció al formulari o al telèfon de la Institució de les Lletres Catalanes: 933162745.