Antoni Badia i Margarit a Serra d’Or

12.02.2015

El número de febrer de 2015 de «Serra d’Or» dedica la seva portada a Antoni M. Badia i Margarit. També s’hi destaca el centenari del naixement de la dibuixant Mercè Llimona i un article sobre la contorsionista quebequesa Andréane Leclerc.

Antoni Maria Badia i Margarit

Antoni Maria Badia i Margarit

Aquest mes «Serra d’Or» recorda la coberta del número de febrer de 1965 dedicada a Josep Carner. Aquell any un plec d’articles de deu autors va ser prohibit i només es va aconseguir de publicar després de dues tenses visites del director de «Serra d’Or», Maur M. Boix, al director de premsa, Manuel Jiménez Quílez a Madrid.

A la portada es recorda la reconeguda obra científica d’Antoni M. Badia i Margarit a partir d’una col·laboració estreta de molts anys i d’una llarga coneixença de l’entorn professional i familiar del lingüista desaparegut. També es commemora a la portada el centenari del naixement de la dibuixant i escriptora Mercè Llimona, capdavantera en la renovació de la il·lustració catalana després de la guerra. L’article sobre la contorsionista quebequesa Andréane Leclerc també apareix com a destacat a portada.

Fèlix Edo Tena repassa l’activitat d’un dels grans autors de la literatura nord-americana Kurt Vonnegut, que a partir de la seva experiència de combatent a la segona guerra mundial va bastir una obra implacable de reflexió moral sovint utilitzant l’humor i la literatura de ciència-ficció. A partir de l’actualitat dels casos de Tania Head, Frederic Ribas analitza al seu article les característiques que fan que els catalans siguem propensos a la dissimulació. Josep Muntaner i Pasqual analitza l’actual situació de l’economia europea a partir de les tesis de Freud i Francesc-Marc Álvaro descriu les virtuts i els defectes de les tertúlies radiofòniques i televisives. Dins l’apartat de música, Xavier Chavarria presenta un reportatge on descriu la història i l’actualitat d’un dels moviments associatius i artístics més importants dels Països Catalans. A la secció de cinema, Tariq Porter fa un recull de les pel·lícules oblidades als grans premis cinematogràfics.

Etiquetes: